Гербавите държавни началници са се отнасяли към държавата като към свое лично наследство

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/gerbavite-darzhavni-nachalnici-sa-se-otnasyali-kam-darzhavata-kato-kam-svoe-lichno-nasledstvo/9113 SvobodnoSlovo.eu
Гербавите държавни началници са се отнасяли към държавата като към свое лично наследство

Колкото повече се вижда, как гербавите държавни началници са се отнасяли към държавата като към свое лично наследство, толкова по-често се сещам, какво френският посланик дьо Кабан каза едно време за КТБ: "Проблемът на Цветан Василев е, че се отнася към парите на вложите си като към свои лични пари."

Та не се учудвам. че отказват да бъдат уволнявани, излизат по майчинство, крият се от министрите си, заключват в офисите си държавни документи, или - както в случая с уволнената гербава от Напоителни системи - опразват сметките на държавната организация, на която са били начело.

Дори не имитират нещо държавничество като за пред публиката. Ясно заявяват: "Всичко е наше. И ще се разпореждаме с него, както ние намерим за добре. А вие, тулупите, си играйте там на избори..."

Огромно количество хора трябва да се окажат в предварителните арести и да бъдат разследвани както трябва - т.е. от онези служби, които трябва бързо да бъдат изградени след разпускането на сегашните. Инак няма да стане.

Защото: след като са убедени, че всичко е тяхно, те са убедени, че и вашият живот е техен. Някой ден ще го поискат.

Евгений Дайнов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.