Илиан Тодоров: 10 месеца чакам отговор за критичните пътища в Софийска област

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/ilian-todorov-10-meseca-chakam-otgovor-za-kritichnite-patishta-v-sofiyska-oblast/21888 SvobodnoSlovo.eu
Илиан Тодоров: 10 месеца чакам отговор за критичните пътища в Софийска област

Десет месеца чакам отговор за критичните точки в Софийска област, заяви на пресконференция областният управител Илиан Тодоров.

Войната по пътищата е в центъра на пресконференция в администрацията на Софийска област. Оттам представят законодателни промени за разширяване на правомощията на областния управител.

„Областните управители нямат никакви правомощия върху ремонта и поддръжката на републиканските пътища. Това е от правомощията на АПИ”, заяви областният управител на Софийска област Илиан Тодоров.

„През 2017 г. в качеството ми на областен управител, с цел превенция на подобни катастрофи, изпратих писмо до Министерски съвет, до председателя на АПИ и до директора на Областно пътно управление, в което давам пълен списък с пътищата, които са в критично състояние и които могат да предизвикат катастрофи. Вече 10 месеца нямам отговор”, поясни той.

„Със заповед на Бойко Борисов от 2011 г. всички структури в областите са длъжни да дават тримесечни отчети за извършената си дейност. Областно пътно управление до този ден е трябвало да ми предостави четири отчета за извършената от тях работа. Получил съм само един”, каза още Илиан Тодоров.

„Седем месеца се молих на АПИ да сложат табели откъде започва и откъде свършва Софийска област. За съжаление в България в топлите си кресла стоят едни самозабравили се хора, анонимни чиновници, експерти по „нищоправене”, които си позволяват да нарушават заповедите на министър-председателя”, заяви областният управител на Софийска област.

Резултат с изображение за Илиан Тодоров

http://epicenter.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.