Излъга ли Министерски съвет за подкрепата на Доналд Туск към Борисов?

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/izlaga-li-ministerski-savet-za-podkrepata-na-donald-tusk-kam-borisov/13396 SvobodnoSlovo.eu
Излъга ли Министерски съвет за подкрепата на Доналд Туск към Борисов?

Излъга ли Министерски съвет, че лидерът на ЕНП Доналд Туск е подкрепил Българският премиер Бойко Борисов в разговор на четири очи по време на срещата на лидерите в Брюксел? Този въпрос стои в пълна сила след като лъсна тотално разминаване между информацията, която публикува правителстнеият пресцентър и написаното от самия Туск по повод позицията му в официалните си профили в социалните мрежи. Преди него МС обяви, че Туск е подкрепил Борисов.

Прочит, превод и анализ на думите на Туск обаче показват не лична подкрепа, а убеденост, че на страната ни са необходими допълнителни реформи.

Ето какво точно пише Доналд Туск преди два часа:

"Открит разговор с българския премиер Бойко Борисов днес. Страната е извървяла дълъг път през неговото време в офиса, но предизвикателствата остават. Необходими са допълнителни реформи по отношение на върховенството на закона, независимата съдебна система и борбата с корупцията - основните ценности на ЕНП. И демокрацията в България ще има последната си дума на изборите."

Ето текстът на английски  в оригинал:

An open conversation with Bulgarian Prime Minister Boyko Borissov today. The country has come a long way during his time in office but challenges remain. Further reforms are needed regarding the rule of law, independent judiciary and fight against corruption- our core EPP values. And democracy in Bulgaria will have its final say in the elections.

Фрог Нюз още веднъж обръща внимание на факта, че премиерът Борисов вече втори ден не се среща с българските журналисти, които го чакат в сградата на срещата на върха и искат да му зададат актуални въпроси свързани с протестите, доклада на ЕК, резолюцията на комисията LIBE и неистините, изречени от социалния министър Деница Сачева  в интервюто й пред "Дойче Веле".

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.