ИЗВЪНРЕДНО: Кирил Петков поиска проверка за шокиращите цени за улично осветление в София

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/izvanredno-kiril-petkov-poiska-proverka-za-shokirashtite-ceni-za-ulichno-osvetlenie-v-sofiya/5481 SvobodnoSlovo.eu
ИЗВЪНРЕДНО: Кирил Петков поиска проверка за шокиращите цени за улично осветление в София

Премиерът Кирил Петков разпореди проверка относно разкритията на общинският съветник Борис Бонев от "Спаси София" за различните цени и противоречивите обществени поръчки за улично осветление.

Ето какво написа той във Фейсбук:

Когато в София, заради начина на провеждане на обществените поръчки, една улична лампа от едната страна на улицата струва 1587 лв, а от другата страна на същата улица струва 5755 лв, значи наистина ни трябва Антикорупционна комисия с разследващи функции.  Час по-скоро!  Законът за КПКОНПИ е огромен приоритет! Едновременно с това от общинската администрация ни казват, че София нямала бюджет да покрие цените на тока и щяла да разрежда градския транспорт….

Когато изчистим корупционните практики, ще има бюджет за всичко!

Още в понеделник ще разпоредя проверки по тези изнесени факти.

Поздравявам Boris Bonev за тези нови публични разкрития!

eurocom.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.