Кадиев: Заради "ценните указания" на Горанов загубата е 700 млн.лв.

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/kadiev-zaradi-cennite-ukazaniya-na-goranov-zagubata-e-700-mlnlv/15670 SvobodnoSlovo.eu
Кадиев: Заради "ценните указания" на Горанов загубата е 700 млн.лв.

Когато през 2006 се карах с Орешарски заради Божков, спорът бе дали ставката да е 8% или 10 % от залозите, като разликата бе 5 млн.лв. И стигнахме до истински скандал, впоследствие и оставка.

Днес заради закона на Менда и "ценните указания " на Горанов загубата е 700 млн.лв. И Борисов "има пълно доверие в Горанов".

Вие кажете кога корупцията е по-голяма:

през 2006 или днес?", написа бившият зам.-министър на финансите  Георги Кадиев.

 

По-рано днес обвиняемият бизнесмен Васил Божков, който се намира в Дубай, разпространи чрез Фейсбук тази сутрин есемеси, за които твърди, че си е разменил с финансовия министър Владислав Горанов.

Според обясненията на самия Божков към разменените съобщения "девойката" е Мария Филипова, председател на Държавната комисия по хазарта от 8 февруари 2018 г., понастоящем зам.-председател на Комисията за финансов надзор. Ако есемесите са верни - на нея Горанов е дал "ценни указания" за казус, свързан с Божков (не е ясно какъв, но събитията са били в края на март 2018 г.).

19min.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.