КАКЪВ АДСКИ РЕВ ЩЕШЕ ДА ПРОКЪНТИ, АКО ГО БЕ ИЗРЕКЪЛ РУСНАК

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/kakav-adski-rev-shteshe-da-prokanti-ako-go-be-izrekal-rusnak/4214 SvobodnoSlovo.eu
КАКЪВ АДСКИ РЕВ ЩЕШЕ ДА ПРОКЪНТИ, АКО ГО БЕ ИЗРЕКЪЛ РУСНАК

Но украинец може да се "пошегува". Говоря за чудовищното изказване на някой си Генадий Друзенко, майдановец и управител на мобилна полева болница. Това същество било лекар (?) и теолог (?). Пред частната телевизия "Украйна 24" той заявява: " Издал съм заповед на всички мои лекари да кастрират всички мъже ( руски военнопленници). Те са като хлебарките, не заслужават да жовеят." Тези думи са изречени с  леден цинизъм на нечовек. Водещият кима одобрително. 

o

Бях абсолютно потресена, дълго не можах да дойда на себе си. Такива ужасяващи фрази до днес не са изричали никои военни престъпници и садисти. Може и да са го правили, но не са се хвалили по телевизиите с това. Гледах  пълното падение, пълно дерайлиране на човешкото същество и не вярвах нито на очите, нито на ушите си.

o

По-късно дойде "новината", че субектът просто симпатично "се е пошегувал". Тиражира се наглото му "извинение", което няма нищо общо с разкаяние. Бе заявено, че "думите му били извадени от контекста". Питам, в какъв контекст първоначално е била включена тая архигадост? Възможен ли е какъвто и да било контекст, какъвто и да било разговор, в който подобно зверство да се вписва? Не, този Друзенко е казал пред камерата тъкмо това, което е искал да каже, това, което е искал да бъде чуто. И това, за което може би наистина е издал заповед: да се кастрират руски военопленници ( дано последното все пак да не е вярно! ) 

o

Сигурна съм, че Западът ще се престори на сляп и глух. Ще извърне безсрамно глава и пак ще лее крокодилски сълзи " за бежанците", ще разказва сърцераздирателните им истории. Клипът, който съдържа това безподобно уродство, ще бъде изтрит. Но страните, които приемат "бежанци" трябва сериозно да се замислят. Откъде да знаем дали утре майдановецът Друзенко няма да призове и към кастрация на българи. Те също може би ще му се сторят " таракани", а не човешки същества. И това е богослов, цивилизована  личност, която би трябвало да знае, че войникът изпълнява заповеди, че отива там, където го прати командирът, че пленникът в съвременния свят е неприкосновен. Та Василий Българоубиец може да мине за по-човечен от Друзенко, той е вадил само очи, а Друзенко скопява ..."тараканите". 

О, ама той всъщност не бил лекар, не е положил Хипократова клетва, не сме били разбрали. Само управлявал споменатата "болница". Значи, простено му е, да действа тогава!

o

Я си представете, че някой руски "шеф на болница" или офицер се беше изтъпанил на екрана да говори подобни неокачествими ужаси? Та нали цял свят щеше да подскочи и да изригне планетарни в проклятия!

С тия си думи  Друзенко проправя пътя към Нобеловата премия на Зеленский. Какво пък, нищо чудно и да я спечелят! Това е хуманизъм в действие, това е "езикът на любовта".

o

Милена Върбанова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.