Каквато и да е причината, някоя посетила го жена трябва да е знаела, че там има пари и злато

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/kakvato-i-da-e-prichinata-nyakoya-posetila-go-zhena-tryabva-da-e-znaela-che-tam-ima-pari-i-zlato/12429 SvobodnoSlovo.eu
Каквато и да е причината, някоя посетила го жена трябва да е знаела, че там има пари и злато

...

На първите снимки в чекмеджето се вижда около 1 млн. евро в пачки по 500. На последните снимки се виждат 200-300 хил. евро, но има и опаковани в плик, има и златни кюлчета по 250 г, а в дъното на чекмеджето се вижда ръба на златно кюлче от 1 кг.

Защо е било нужно някому да внася различни количества пачки, злато и пистолет, три или четири пъти за две години, след като още първия път са направени такива снимки?

...

Твърденията на симпатизантите на Борисов, че банкнотите от 500 евро били изтеглени от обращение не отговарят на истината. Никой никога не ги е изтеглял, просто в магазините в Европа отказват да приемат големи купюри и се пазят от фалшификати.

...

НСО веднага опроверга Борисов... (виж тук). От службата официално съобщиха, че всички посетители в резиденцията на премиера са проверявани за общоопасни вещества и оръжие, нямало изключения и нарушения на правилата за охрана.

...И защо НСО мълчи кой е внесъл пачки и злато, ако е така? При проверка за оръжие биха забелязали толкова пачки и злато. И сега би трябвало да съобщят кой е носил пачки и злато.

...

Борисов и привържениците му оспорват ... с аргумента – че защо ще ги държи там, като в съседната стая има каса. ...Може само да се предполага. А какво ли има в касата, щом чекмеджето на нощното шкафче е пълно? И с касата ли е така?

...

„За период от по-малко от три години, от 2017 г. до края на 2019 г., съм предал директно на министър Владислав Горанов и на министър-председателя Бойко Борисов над 60 милиона лева по тяхно директно искане и разпореждане“, заяви Васил Божков чрез Фейсбук. Периодът съвпада с времето на снимките.

Но само той ли е...?

...

Или тези пачки са снимани от дама, която е видяла Борисов да отваря това чекмедже пред нея, може би да извади пари да й плати? Каквато и да е причината, някоя посетила го жена трябва да е знаела, че там има пари и злато. Дали е давано от Божков или (и) от други, няма значение. Просто самозабравилият се от властта Борисов въобще не се е пазил, тъпкал е пачки в чекмеджето регулярно? Колкото и да е смешно.

Може да се предположи също, че жената е не само една, защото снимките са правени с два различни смартфона – първо с IPhone 6S, после с IPhone 6. ...И двата се пазят някъде с оригиналните снимки.

...

Иван Бакалов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.