Кандидатът за премиер на ИТН Пламен Николов прие папката с проучвателния мандат от президента

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/kandidatat-za-premier-na-itn-plamen-nikolov-prie-papkata-s-prouchvatelniya-mandat-ot-prezidenta/8598 SvobodnoSlovo.eu
Кандидатът за премиер на ИТН Пламен Николов прие папката с проучвателния мандат от президента

Кандидатът за премиер на „Има такъв народ“ Пламен Николов прие папката с проучвателния мандат от президента Румен Радев. Той бе придружен от ръковоството на партията в лицето на Тошко Йорданов, Филип Станев, Ивайло Вълчев и Станислав Балабанов. Представителите на ИТН бяха посрещнати от протест на Народно движение за смяна на системата. Те са на място, „за да станат свидетели за връчването и връщането на мандата“.

„В резултат на изборите от 11 юли тази година, на вас се пада отговорността да получите първия проучвателен мандат. Хората гласуваха за вас с очакването да консолидирате фронта на промяната срещу проваленият корупционен модел на властта. Време е да разбират как и с кои личности. Твърде много много неотложни проблеми се трупат, за да допуснете провал. Вярвам и съм убеден, че го осъзнавате. Българите очакват вашите предложения за кабинет в рамките на установения от Конституцията срок", заяви президентът Румен Радев при връчването на мандата.

„За мен е изключителна чест и отговорност да бъда тук и да получа този мандат от вас. Ще направя всичко възможно всичко да бъде в установените законови срокове. Благодаря“, каза от своя страна Николов при получаването на мандата.

Кой е Пламен Николов?

Пламен Николов е роден на 29.07.1977, Горна Оряховица. Владее три езици: английски, немски и руски. Средното си образование получава през 1995 г. в Хуманитарна гимназия „Йоан Екзарх Български“ – гр. Шумен с профил „История и археология“. Образованието си продължава в СУ „Св. Климент Охридски“, където завършва магистратура по Философия на науката. Специализира в Австрия със стипендия „Ернст Мах“ в Университета на Клагенфурт.

По професия е предприемач с над 15 години опит в бизнес развитието и управлението на проектни.

Преди да стане народен представител от групата на „Има такъв народ“ Пламен Николов е оглавявал офиса на американска компания за Европа, Азия и Африка като е отговарял за цялостното бизнес представяне на компанията в 67 международни пазара с над 600 търговски В2В партньори. Осигурява постигането на всички планирани стратегически корпоративни и търговски цели на компанията в съответните пазари. Управлява всички процеси в компанията, свързани с търговския оборот, разходния баланс, ЧР, финансовите потоци и маркетинг дейността.

Работил е с големи клиенти като Амазон, Уигъл, Интерспорт, Спортона, ЕМАГ, Спортни федерации и Олимпийски национални комитети.

От партията на Трифонов ще разполагат със седем дни, за да успеят да сформират кабинет. В случай, че не получат подкрепа от страна на останалите партии, мандатът отива при втория.

По Конституция ПГ на ГЕРБ-СДС, които също ще имат 7 дни. От партията на Бойко Борисов вече многократно заявиха, че веднага ще върнат папката.

Днес държавният глава Румен Радев хвърли ръкавицата.

„Време е българите да узнаят кой е кандидатът за министър-председател и какви са истинските намерения на победителите в изборите“, заяви той по-рано президентът.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.