Кирил Петков: За този язовир са дадени 2.3 млн. лв, бутилка от безалкохолно е съоръжение (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/kiril-petkov-za-tozi-yazovir-sa-dadeni-23-mln-lv-butilka-ot-bezalkoholno-e-saorazhenie-video/9314 SvobodnoSlovo.eu
Кирил Петков: За този язовир са дадени 2.3 млн. лв, бутилка от безалкохолно е съоръжение (ВИДЕО)

Ако свалим нивото на корупцията от нашето ниво до това на Словения, икономиката ни ще нарасне с 50%. Само ако се фокусираме върху иновации и експорт и намалим корупцията. При предишните мерки имаше грантови схеми, имаше и грантове за сгради. Това рязко дава шанс за корупция. Сега насочваме мерките към директно подпомагане на бизнеса. Това коментира министърът на икономиката Кирил Петков в ефира на бТВ.

Приключи част от работата на Междуведомствената работна група за прозрачност и контрол на "Държавната консолидационна компания" ЕАД.

"В министерство на икономиката има няколко субекта ББР, както и ДКК. ДКК взима 500 млн. от министерството и 130 млн. от ББР. Аз направих проверка на един от язовирите, за които са дадени 2.3 млн лева. Когато отидох всичко беше пресъхнало, както и реката, която би трябвало да захранва язовира", коментира той.

Той допълни, че бутилка от безалкохолно е част от съоръженията.

https://youtu.be/0JH1fu-F7DE

https://eurocom.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.