Кой и какви интереси стоят зад маските. България - част от световната конспирация

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/koy-i-kakvi-interesi-stoyat-zad-maskite-balgariya-chast-ot-svetovnata-konspiraciya/13149 SvobodnoSlovo.eu
Кой и какви интереси стоят зад маските. България - част от световната конспирация

COVID-19 е неоспорим факт. Спорно обаче е носенето на маски, светът е разделен на “за“ и „против“. Учените са разделени. Политиците обаче са единни в налагането им. Тук е заровен ключът от бараката. Обяснения много, анализи и коментари – също. Роят се и конспиративните теории.

Неясно защо етикетът „теория на конспирацията“ се възприема като нереално, плод на въображението. Дали пък това не е внушавано от силните в света, за да останат в сянка.

СЪМНЕНИЯТА

Коронавирусът не е по-опасен от други вируси, върлували сред човечеството от векове. COVID-19 разбира се има своите особености, но негови „братовчеди“ са били много по-смъртоносни, а спрямо тях науката и правителствата са се отнасяли с нужната сериозност, но спокойно. Днес светът е една лудница, а хората са участници в масова психоза. Това поражда въпроси, а отговорите са неубедителни – благодатна почва за конспиративни теории. Тях винаги ги е имало и нерядко са се оказвали верни. Някога в Съветския съюз твърденията, че Германия и император Вилхем II са финансирали Октомврийската революция са считани за престъпление и национално предателство. Изследователите отдавна са доказали този факт.

На 22 ноември 1963 г. Президентът на САЩ Джон Кенеди е убит. Започва невиждано по своя мащаб разследване. То обаче се натъква на невероятни препятствия, мистерии и тайни. Около 100 души, свързани с разследването, свидетели, служители в тайните служби и полицията умират по мистериозен начин. Пласират се различни версии за мотивите за атентата, най-вече „кубинската“. Но се премълчава конфликтът на Кенеди с притежателите на Федералния резерв, които са му бесни за предложени от него промени в печатането на нови доларови банкноти. За много трилиони става дума.

Каква връзка има това с носенето на маски? Много проста: който решава за доларите, световната икономика и политика, той решава за вирусите, ваксините и маските. Здравето е скъп продукт и някои го третрат като бизнес.

Отдавна се говори и пише, че повечето правителства по света, президентите, премиерите, министрите и политиците са кукли, на които някой дърпа конците. Въпреки че ще го отрекат или дори няма да подозират, че са такива. Реалната власт е в ръцете на истинските властелини на планетата, известни като световно правителство в сянка. То контролира процесите в различни страни и ги насочва в определена посока.

Предполага се, че контрола се управлява през три центъра: Ватикан – влияние чрез религията върху ума и сърцата. Само католиците са над 1,3 млрд души. Помагат тайни ордени и структури. Лондонското сити е световният център в областта на финансите, Вашингтон е силовият център. В последно време се заговори, че Кремъл е привлечен да действа по линия на славянството, а Емиратите – върху мюсюлманския свят, Само предположения. Включително за роля на Пекин.

Световното правителство разполага с мозъчни центрове, които са известни отдавна. През 1921 г. Милиардерът Морган създава „Съвета по международни отношения”, който контролира такива важни структури като Федералния резерв на САЩ, Ню Йоркската фондова борса и водещите средства за масова информация в САЩ и други страни. През 1954 година е създаден Билдербергският клуб, който обединява работата на американските и европейските политически, бизнес елити, представители на кралските семейства и пр. През 1968 г. е създаден Римският клуб, който включва представители на световния политически, финансов, културен и научен елит. През 1974 г. е създадена Тристранната комисия, която координира работата на САЩ, Западна Европа и Япония с идея за създаването на глобално планиране и дългосрочно преразпределение на ресурсите. Военните блокове също са част от това глобално управление.

ПРЕДИСТОРИЯТА

През 1913 г. Конгресът на САЩ прехвърля (подарява) националната независимост на страната на т.н. ФЕД (Федерален резерв). Вместо държавата, частни банки, съставляващи ФЕД, вече имат право да печатат долари. Нещо повече, САЩ плащат огромна лихва на частниците от ФЕД, върху всяка отпечатана купюра. По този начин, налагайки долара за световна валута, ФЕД  реално налага контрол върху целия световен финансов пазар и повечето национални икономики, чиито резерви или дългове са в долари. Без социалистическия лагер, ако се вярва на комунистическите лидери в Кремъл, чието твърдение се опровергава от секретни документи след разпада на СССР, Варшавския договор и СИВ. Доларът и там е бил водещ пред рублата…

През 1971 г. е отменено златното покритие на долара. Зелените банкноти, започват да служат за контрол или предизвикване на инфлация, както и за „лабораторно създаване на кризи” в различни точки на света, в цели региони и в целия свят. От тази ситуация господарите на ФЕД стават още по-могъщи. Кои са тези мистериозни хора, се пита в задачата.

„Обичайните заподозрени“ са еврейски фамилии начело с рода Ротшилд. Повечето от тях са изселници от Русия, Литва, Великобритания и Полша. Посочват се Ротшилд, Вартбург, Лазар, Куун, Голдман, Мойзес, Леман.

На 4 юни 1963 година, президентът Кенеди издава Президентски Декрет, Изпълнителна Заповед № 11110, с който на Департамента по финансите се предоставя право да издава сребърни сертификати срещу налично сребро в Държавната съкровищница. На практика това е нож в сърцето на ФЕД, който до този момент произвежда пари и ги дава срещу лихва на Правителството на САЩ. Нещо като началото на края на Федералния резерв. След близо половин век прекъсване, американската държава отново започва да печата свои пари. Така наречените банкноти на Кенеди от 2 и 5 долара, на които пише: "united states note", а не "federal reserve note". Отпечатани са малко над 4 милиарда и са пуснати в обръщение. След 4 месеца започва печатането и на 10 и 20 доларови банкноти. Те обаче така и не виждат бял свят, защото важните хора взимат съответните мерки.

Точно след 200 дни, на 22 ноември 1963 година, Кенеди е убит.

ФАМИЛИИТЕ

Семейство Рокфелер е първо в списъка. Те са една от най-влиятелните фамилии, които управляват света. Никой не знае реалния размер на тяхното богатство, но според някои източници то се оценява между 1 и 3 трилиона долара. Семейството добива популярност благодарение на Джон Рокфелер – първият милионер в света. В края на XIX век кланът Рокфелер контролира 90% от целия петролен пазар в САЩ. Почти всички съвременни нефтени компании в САЩ водят началото си от Рокфелер.

Семейство Морган. То определя политическия курс на САЩ и контролира всички банки в света. Първият човек от клана е Джон Пиърпонт Морган. Той първоначално работи в банката на баща си в Лондон, а по-късно се мести в Ню Йорк, където създава империя. По време на Гражданската войска, той продава оръжие и едва не е осъден за това по-късно. През 1907 г. Джон Пиърпонт Морган успява да спре разпадането на банковата система. И днес семейство Морган е един от най-влиятелните играчи в банковата сфера. Техните банки имат клонове не само в САЩ, но и в Европа. Някои членове на семейството имат контрол върху General Motors и General Electric

Ротшилд е едно от най-богатите семейства в света още по времето на Наполеон. Династията води началото си от Майер Ротшилд. В Германия той изгражда финансова империя. Когато умира, Майер Ротшилд оставя на наследниците си напътствия за това как да контролират империята и това продължава повече от 200 години. Мнозина смятат, че фамилията контролира всички финансови институции в света. Други смятат, че Ротшилд спонсорират и толерират повечето от войните. Богатството на Ротшилд се оценява на около 2 трилиона долара.

Семейство Барух е малко „по-бедно“ от Ротшилд и Рокфелер, но пък са кралете на влиянието и лобизма. Бърнард Барух, човекът, дал началото на клана, е бил съветник на 5 американски президенти и личен приятел на сър Уинстън Чърчил. Смята се, че той е „бащата“ на „студената война“ и ръководил работата по изобретяването на атомната бомба. Именно Бърнард Барух е считан за основател на световното правителство в сянка. „Дълбоката власт“, както е известен още този влиятелен кръг.

КЪДЕ СМЕ НИЕ?

Зетят на президента Тръмп – Джаред Къшнър е човекът в сянка, който контролира отношенията между Вашингтон и София. Той се прочу с усилията си и постигнатия напредък в израелско-палестинските преговори. Ключова е и ролята му в разговорите между Сърбия и Косово за изглаждане на спорните теми. Къшнър урежда посещенията на български властници в САЩ. Нерядко използва влиянието на израелския премиер Бенямин Нетаняху върху българския премиер Бойко Борисов. Къшнър обаче не крие недоволството си от лошата медийна среда в България и модела, наложен от кръга #Кой в медиите. Самият той е собственик на изданието New York Observer. Къшнър се ползва с голямо доверие в Световният еврейски съвет. Предците му са бежанци от Полша, едва оцелели от Холокоста през Втората световна война.

В плановете на световното правителство България вече не е онази точица, от която няма голяма полза. Режимът на Ердоган в Турция и черноморската граница с Русия ни превръща във важен фактор на Балканите и южната част на Европа. С гърците сме онези наследници от Източната Римска империя – Византия, която има възпиращ ефект срещу исляма и до ден днешен. В случая и срещу мигрантските вълни. Затова решението да се преместят американски военни части в България и да се разположи у нас оръжие от най-съвременен тип не е случайно.

С маски или без маски е спор, който отвлича вниманието от подобни решения. А те поначало не се взимат с вдигане на шум. Премиерът Борисов си вярва, че е важен играч в тези схеми, но може да се окаже марионетка, използвана и от Белия дом, и от Кремъл, дори и от Анкара. Това не вещае хепи енд за него и управлението му.

ВОЙНАТА ЗАД МАСКИТЕ

Каквото й да се случва в света, то винаги е със знанието и одобрението на световното правителство. Така поне твърдят изследователи на задкулисието, тайните сделки и нещата, които вършат правителствата, без д се допитват до гражданите.

Спорът за маските ни вкара в синдрома „завръщане от война“ неслучайно. Маските се превърнаха в любимо средство на политиците за отвличане на вниманието от важните проблеми. Експертите смятат, че дори нарастващата от ден на ден черна статистика на заболели не може да застави хората да носят средствата за защита. Чувстват се несвободни, други са уплашени. В същото време немалко медици са убедени, че ръстът на ковид пациентите е заради неносенето на маски.

Хората са изморени от спорните ограничения, едно от които е носенето на маска, заедно с проверките и глобите. Ограниченията карат все повече граждани да вярват на алтернативни мнения. За това в голяма степен спомага и често променящото се мнение на здравните власти и политическото ръководство.

Обществото възприема заболяването като факт, но все повече всеки изгражда свое лично отношение, научавайки нови и нови неща за COVID-19. Броят на скептиците нараства, доверието във властта пада. В резултат възниква синдромът „завръщане от война“, който се свързва с психологическото състояние, при което индивидът се дразни от ограниченията.

Всичко това се случва на фона на надпревара в търсенето на ваксина, създаването на нови лекарства, тяхното производство и сключване на договори за продажба на милиарди дози за стотици милиарди долари.

Разбира се че печалбите интересуват световното правителство в сянка, което притежава или участва в компаниите, разработващи ценните медикаменти, но голямата цел е контролът върху целия процес. Забележително бе първоначалното съмнение, че Китай е „изворът“ на вируса. Впоследствие погледите се насочиха към САЩ. Трети поред източник на заплаха бе Русия. В мрежата от изобличаващи факти и черна статистика попаднаха държави от ранга на Италия, Франция, Испания, Великобритания, Бразилия, Индия и др. Всички те в Топ 20 на световната икономика. Заболяването на политически лидери като Борис Джонсън, Доналд Тръмп, изолацията за дълго време на Владимир Путин е знак, че никой не е застрахован.

Всичко това подклажда теориите за световен заговор срещу жителите на планетата. Недоверието в решенията на правителствата доведе до раждането на протестното движение QAnon. Негови последователи се виждат все по-често на протести срещу мерките за ограничения. Основният лозунг е „Свобода вместо страх“. Някои от участниците дори смятат, че заговорът включва и търговията с деца. Крайни представители на тази група говорят дори за отвличане на деца с цел създаване на еликсир на вечната младост… В подоно нещо се обвиняват милиардера Джордж Сорос и бившият кандидат за президент на САЩ Хилари Клинтън.

Все повече хора в Европа възприемат посланията на QAnon движението. Вече има организирани групи в Германия, Франция, Италия… Вече се говори за заговор с антисемитски характер, за манипулация на отделния индивид. Във Великобритания последователите на движението включиха в репертоара си и темата за Брекзит.

Der Spiegel написа, че „това е на-успешния и опасен съвременен заговор в мрежата“.

През лятото на 2020 и началото на есента Facebook и Twitter блокираха десетки хиляди акаунти на привърженици на QAnon заради антисемитски послания.

Според Лондонския институт за стратегически диалог проблемът е в нарастващия брой фалшиви новини, което прави отсяването на истината много трудно. И тук идва може би най-голямата опасност: В много от случаите самите правителства прибягват до фейк новини, разчитайки по този начин да прикрият своите грешни, а понякога и престъпни решения.

Другата популярна теория е, че милиардерът Бил Гейтс, с подкрепата на световното правителство опитва да чипира хората на планетата и да ги подчини на решенията на шепата глобални кукловоди.

В конспиративните теории бе включена и 5G мрежата. Разузнавателни служби „разкриха“ лаборатории, където е бил създаден вируса. Лидерите на Беларус, Туркменистан, Никарагуа и Бразилия пък отричат пандемията.

Много е възможно световното правителство да има нужда от това напрежение и противопоставяне, за да се яви в крайна сметка като спасител на човечеството. Това е предположение. Сигурно е обаче, че малко хора ще спечелят поне два трильона долара, а много хора ще изпитат трудности, до степен на оцеляване. Най-простият пример в България е: над 1,5 млн жители живеят под прага на бедността – около 350 лева – а цената на PCR-теста е 100 лева.

Д-р Владимир Дамянов

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.