МАФИЯТА ВИНАГИ Е ЗАДРУЖНА

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/mafiyata-vinagi-e-zadruzhna/20501 SvobodnoSlovo.eu
МАФИЯТА ВИНАГИ Е ЗАДРУЖНА

Съмняваше ли се някой, че Главната Мутра на Републиката ще подкрепи съгрешилият култминистър? Аз поне - не. Защото едно от правилата на мафията е да се подкрепят и да има омерта, без значение какви са доказателствата. Защото могат да оцелеят само заедно и само като се защитават срещу истината.

На всички ни е ясно каква е ситуацията. Когато фактите говорят, и гербавите трябва да замълчат, ама за това се иска интелект и елементарно възпитание, които са в очевадна липса. И още по-показателна е паникоьосаната реакция на всички. Нормално ако човек не е виновен, просто ще свика пресконференция, ще обясни ситуацията, ще покаже документи и случая ще приключи. Но откровените обиди и нападки приличат по-скоро на реакцията на ковра, която са хванали на калъп със съпруга и която не знае по какъв начин да се защити, защото дотам й стигат интелектуалните сили.

А въпросите може да си зададе всеки мислещ човек. Като е изнудван, защо не е изпълнил задължението си да информира прокуратурата. Те гербавите дори за обиди към тях във фейсбук цвилят като ранени магарета, не мога дори да си представя как са го изнудвали ЧЕТИРИ /включва и бъдещето, че нещо годините не излизат/ години, а той - силен и смел, е отстоявал, без думичка да пророни и даже без да се оплаче на вожда. Хайде, бе!

Елена Йончева, освен кадърен и смел журналист, е и жена с възпитание. Тя дори при последните провокации и жестоки обиди не си позволи да отвърне със същото, а само с факти и с рамишления от какво е породена реакцията им. Но хора, случайно попаднали от улицата във властта, подобни пречки като възпитание и добър тон, нямат. На запис, от който се чува за каква корупция става дума, се отговаря със селски обиди и просташки манталитет. И това същество е Министър на културата. Неговата култура първо да си оправи, че ако започне с българската, жална ни майка.....

Шайката се паникьоса, видно е. И всички са мобилизирани - не да опровергават обвиненията, а да плюят противниците, за да могат да изместят фокуса на общественото внимание. И интересно какви сведения има Боку, че да го подкрепи, след като гербавата прокуратура също се усъмни дотам да започне да проверява документи??! Много странно.

Или по-скоро принципът е: ГЕРБАВ ВИНОВЕН НЯМА! Без значение от доказателствата.

Жалка история! Жалки хора! Жалко управление!

Мафията е задружна. Но истината винаги побеждава, може да се забавя, може да пада, но рано или късно се научава. И помита всичко по пътя си. Най-вече престъпниците.

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.