Мартин Карбовски: Нашите пътища са изядени от асфалтени Баби Яги

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/martin-karbovski-nashite-patishta-sa-izyadeni-ot-asfalteni-babi-yagi/13179 SvobodnoSlovo.eu
Мартин Карбовски: Нашите пътища са изядени от асфалтени Баби Яги

”Нашите пътища са изядени от асфалтени Баби Яги”. Това заяви журналистът Мартин Карбовски. Той се изказа остро срещу ситуацията в България.

"В Европа има хубави пътища, черните са в България. Нашите пътища са изядени от асфалтени Баби Яги. През нощта с костеливи пръсти късат парчета от асфалта и заради това ние страдаме много. У нас продължава да се краде бъдещият асфалт“, посочи той по телевизия "Евроком" .

"Нашата изостаналост идва от това, че не ни се работи, мързеливи сме и търпим бей, който е несправедлив и крадец“, допълни журналистът.

Карбовски коментира и издаването на новото издание на документалния роман „Черните пътища на Европа“: "Пътувайте. Да се обиколи Европа с 200 евро е напълно възможно. България изостава, защото липсват пътешественици. Не отиваме там, за да видим какво се случва и да разкажем, дори и да откраднем някаква идея. Ние отиваме да им купим салама и да им работим в кланицата – това не е пътешествие. Това не е и предателство, то е оцеляване“.

13 години след написването на "Черните пътища на Европа" от журналиста Мартин Карбовски, животът, времето и публиката решиха, че е време за ново издание на документалния роман

Обновено – със снимки, правени от автора по време на пътуването му в Европа и с нов предговор, в който Карбовски анализира пак и пак как така му се случи да стане „певец на разпада и пиар на кошмара“.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.