МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ ЗА „МАТРИЯЛА”......АМА НЕ СТАВА!

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/miliardi-levove-za-matriyalaama-ne-stava/21434 SvobodnoSlovo.eu
МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ ЗА „МАТРИЯЛА”......АМА НЕ СТАВА!

Темата за недосегаемите. Все по-актуална с размножаването и агресията им. Винаги си задавам някои въпроси, когато се развяват едни пари, а резултат няма!

Например защо държавата или ЕС не дават пари за интеграция на другите малцинства – в България има и турци, и евреи, и арменци...даже и каракачани. Не сте ли се замисляли? Е, вероятно не, защото те са си интегрирани, и то без милиарди, влагани в тях и постоянно обществено внимание дали се чувстват добре и случайно дали не им се нарушават правата!

Другите малцинства не само са се интегрирали сами, ами и никога не са правили проблеми. Е, в повечето случаи. И естествено, не са получавали насърчение за това, че се държат като нормални хора и граждани в обществото.

И по пътя на логиката стигаме до извода, че пари се наливат там, където никой не иска да се интегрира. Които от векове се стоят неинтегрирани!

Докато държавата все повече се ц@ганизира.

Колко всъщност ни струва мечтаната от нас и ненавиждана от тях интеграция?

Да говорим с цифри:

Само по предприсъединителната програма ФАР за това мероприятие са похарчени 40 милиона евро. Още 20 милиона от общоевропейската валута, получени като заем от Европейската банка за развитие, са били инвестирани в началото на века за изграждане на ромски жилища в София, Пловдив и Пазарджик.

Безспирният поток с финансиране на ромската интеграция става още по-пълноводен, след като ставаме члена на Европейския съюз. Само по проект „Интеграция на децата и учениците от етническите малцинства в образователната система” са изразходвани 22,2 млн. лв.

Във връзка с изпълнението на поетите ангажименти по международната инициатива „Десетилетие на ромското включване 2005-2015 г.”. Министерство на регионалното развитие и благоустройството е трябвало да инвестира и 1,26 МИЛИАРДА ЛЕВА за подобряване на жилищните условия на ромите.

По ОП „Развитие на човешките ресурси” за „социално-икономическа интеграция на маргинализирани общности като ромите” са разходвани около 130 000 000 лв., като от тези пари са се възползвали... 19 380 лица от недосегаемите.

Миналата година се дадоха 80 милиона лева на общините - също само за тяхната интеграция. Не за пенсионерите, не за българските деца, не за отличниците, не за самотните родители - А ЗА ТЯХ! ЛЮБИМИЯТ ЕЛЕКТОРАТ, НЕЗАМЕНИМИЯТ МАТРИЯЛ, БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ!

Никой не знае колко ни струват! Сега пак се дават 1 милион някой да брои колко пари са дадени! Защо ли ми се струва безумно!

Ами НЕ СТАВА, НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ? С МОРКОВ НЕ СТАВА!

Само че вие вече продадохте българите. Ратифицирахте Рамковата конвенция за защита на националните малцинства. Те ИМАТ ПРАВА! Включително правото да си говорят на езика си, да си го изучават, да живеят по техните си традиции и култура, каквото и да означава за тях тази дума! А ние ИМАМЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ! Да им осигурим условия да си запазят ИДЕНТИЧНОСТТА, тоест да си останат ц@гани, а не граждани на обществото и държавата. Така де, цяла конвенция и сума ти международни актове ги пазят.

В Страсбург и зад Страсбург ще се оплачат, ако използваме „език на омразата”. Само че с какъв език да общуваш с някой, който живее на гърба ти, отказва да спазва законите и правилата, да говори официалният език, който краде, убива и изнасилва и смята, че е безнаказан?

НА КАКЪВ ЕЗИК, ВИ ПИТАМ ВАС, ТЕЗИ, КОИТО ХВЪРЛИХТЕ МИЛИАРДИ ПАРИ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ ЗА ИНТЕГРАЦИЯТА НА НЕДОСЕГАЕМИТЕ???

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.