Министър Стоилов: Правя предложение до ВСС за предсрочното освобождаване на Гешев

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/ministar-stoilov-pravya-predlozhenie-do-vss-za-predsrochnoto-osvobozhdavane-na-geshev/8791 SvobodnoSlovo.eu
Министър Стоилов: Правя предложение до ВСС за предсрочното освобождаване на Гешев

"Правя предложение до ВСС за предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. Това обяви на пресконференция министърът на правосъдието Янаки Стоилов. Искането е във връзка с доклад над 100 страници на служебния министър на вътрешните работи.

„В постъпилата информация от Бойко Рашков на 14 юли има данни за действия и бездействия на Иван Гешев, накърняващи престижа на съдебната власт“, отбеляза той.

Както Фрог нюз вече съобщи шефът на МВР Бойко Рашков поиска от министър Стоилов да внесе предложение във ВСС за освобождаването на главния прокурор. В мотивите си, които са разписани в „дебела“ папка на 108 страници, Рашков посочва много причини за искането си"

Част от документа на служебния вътрешен министър можете да видите ТУК!

Висшият съдебен съвет ще заседава на 22 юли, когато ще разгледа предложението за освобождаване на Иван Гешев.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.