Молдова пропищя от някои украински бежанци: Бият, обиждат, държат се отвратително ВИДЕО

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/moldova-propishtya-ot-nyakoi-ukrainski-bezhanci-biyat-obizhdat-darzhat-se-otvratitelno-video/4662 SvobodnoSlovo.eu
Молдова пропищя от някои украински бежанци: Бият, обиждат, държат се отвратително ВИДЕО

По данни на ООН през изминалата седмица Украйна е била напусната от около един милион свои граждани. Точните цифри не са известни, но вече идва информация, че бежанците са започнали да тероризират тези, които ги приемат и им помагат. 

Това става ясно от доказателства за недоволство в мрежата, като общият знаменател е един - украинците настояват с тях да се говори само на украински.

 

Например, в Молдова, където няма как да знаят украински език, бежанците вдигат скандал, не разбирайки, че руският е език на международното общуване и само им помага да се разбират едни с други.

"Те крещят "Слава на Украйна и искат безплатни сандвичи и вход в басейните в хотелите, показват своите украински паспорти, като се надяват, че всичко ще им е безплатно", разказват молдовци, като подчертават, че Молдова не е богата и голяма страна и местните делят с бежанците едва ли не последните си залъци хляб, съчувствайки, че на пришълците им се е наложило да бягат от военни действия.

В Закарпатието, където към Украйна имат особено мнение, украинците също не се и опитват да се държат нормално.

Млада жителка на Закарпатието в мрежата сподели как регионът се справя с наплива на бежанци, докато се старае да предостави безплатни и храна, и подслон, но в отговор тя вижда само черна неблагодарност и опити за налагането на чужди порядки.

"Те постоянно киснат в баровете, пият водка и ядат шишове. Това е за начало. Второ, те взимат колите на хората, които ги карат. Те са тук едва от няколко дни, а вече искат да ни управляват? А какво ще стане след седмица? Чувала съм, че бежанци влизат в магазините, а при нас има много унгарци, които си говорят на маджарски, и да викат "за какъв *уй говорите на маджарски". Те ли ще ни казват как да си говорим и какво да правим. Какво ще стане след време, когато свършат парите? Ще започнат да ни грабят?", възмущава се още момичето.

 

blitz.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.