МРАКЪТ ВИНАГИ СЕ ВИЖДА

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/mrakat-vinagi-se-vizhda/4196 SvobodnoSlovo.eu
МРАКЪТ ВИНАГИ СЕ ВИЖДА

След като отказа на Кирил Петков да го приеме когато на харвардият му скимне, Негово Светейшество патриарх Неофит беше подложен на обиди и заклеймяване в медиите на промяната. Журналисти, заработващи като най-древната професия, си позволяват да наричат патриарха само по име, без титлата и обръщението, което се полага на сана му.

Сега видяхте ли срещу какво се борим? Нацистите отричат Бог и Доброто. Те са служителите на Сатаната и смъртта. И всяка светлина и всяка истина и всяка вяра тях ги дразни и обижда.

Православната Българска Църква в голямата част от случаите е застъпвала правилна и богоугодна позиция. Християнските ценности са ясни и са пазени от Църквата и от миряните. Православието е свързано с най-старите и истински християнски ценности и традиции. Само вярата ни е запазила като народ под робството.

Посягането по подобен кощунствен и недопустим начин върху авторитета на Негово Светейшество патриарх Неофит и в негово лице на Българската Православна Църква, е недопустимо и грозно. Аз, като православна, заявявам, че Църквата е там, където е Вярата, там, където е Бог, там, където е Светлината. И няма да допусне служенето на мрака, както искат новите нацисти и господари.

Стигнаха дъното. Искат Църквата да подкрепя убийците на деца и жени, да подкрепя тези, които избиват невинните. Сега, в 21 век, в Европа! Искат православните да подкрепят мрака и злото.

Преди няколко дена един ортодоксален вестник си позволи да критикува отец Валентин. Защо бил застанал на страната на Путин и подкрепял Русия. Защо искал възмездие за убийците. Ще кажа защо - защото служителите на Църквата са тези, които ни дават пример. И аз подкрепям този пример.

Няма как да стане! Тръгнахте на война - война за душите на хората. Позволихте мрака да завладее света. Но докато има вяра в хората, ще има и светлина.

Бог да пази България!

Елена Гунчева

* Публикацията изразява само МОЕТО ЛИЧНО МНЕНИЕ като българка, човек и в случая - православна християнка.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.