Натрапчивата неграмотност на властта

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/natrapchivata-negramotnost-na-vlastta/21919 SvobodnoSlovo.eu
Натрапчивата неграмотност на властта

Кой какво заплете и помете  през привидно притихналия и горещ август ? За маньоврите на управляващите  е коментарът  на политическия пиар Арман Бабикян.

Бабикян не прогнозира предсрочни избори, но определи сегашната ситуация като като натрапчива неграмотност на властта. Случаите с Търговския регистър и "Олимпик" са предшествани постоянно от други скандали.

Това, което се случва сега е поредно доказателство за неспособността на едни хора, които твърдяха, че е много зле, но важно е да е стабилно. Оказва се, че това което е стабилно, са проблемите в държавата. 

Твърде отдавна страната ни се управлява на принципа "мой човек, а не способен да се справи".

За срива на Търговския регистър:  видяхме едно мълчание от 6 дни , докато получи разрешение Цецка Цачева  да си отвори устата и  с финална реплика "Ако е дал Господ" . Премиерът Борисов е автор на тази реплика и не защото е станал много религиозен, а защото не знае кога ще тръгне Търговския регистър. 

За скандала с Олимпик, Бабикян каза, че  на практика случаят е пирамида. Нашата държава не може да се справи с чужд застраховател, който продава застраховки в България, което си е на практика пирамида.  Защото всички са наясно, че собственикът на компанията формално не е българин, но зад него стоят хора от България и някои от депутатите знаят кои са те. 

 Какво означава през май месец да е станало ясно за проблемите на „Олимпик” в Кипър”, а миналия петък да са научили в нашата Комисия за финансов надзор. Те по този начин могат да разберат и за третата световна война. Изключително комично е. Разбирате ли? Държавата се управлява като водевил на принципа „да изкараме колкото можем”. Това, че на хората са им отнети пари, които по закон им е вменено да плащат  и ще трябва да ги платят втори път означава, че утре някой може да се обърка и да платим данъци за втори път. Това е тотално доказателство, че управляващите не знаят как се кара велосипед, но ние непрекъснато им купуваме следващ.

Какво означава да се събират във фонд пари от всяка застраховка и тези пари да не могат да помогнат на хората, изпаднали в това положение? Да отиде фондът да разговаря с кипърския фонд за възстановяване на парите, а в момента оставаме в ситуация, в която гражданите се справят сами.

Държавата се управлява като водевил, заяви Бабикян. Доверието към правителството е нула.

По каква причина точно да им вярваме? Не дават никакво основание за доверие. Доверието към правителството е НУЛА. Начинът, по който работи тази власт, която ние сме си назначили  ясно показва, че дори десет документа да бяха предоставени на хората, на които бяха унищожени животните, те пак нямаше да повярват. Никой вече не вярва на тези хора.

Слабостта на опозицията, не означава доверие към управляващите и фактът, че част от социологическите агенции също се намират на хранилката на властта, както и голяма част от журналистите, голяма част от политолозите или пиар агенциите не променя фактите – никой не вярва на тези хора и ако те имаха капка достойнство отдавна трябваше да са се оттеглили. Очевидно, няма такова.

Сега си представете, че Корнеля Нинова се казва Бойко Борисов и от сутрин до вечер повтаря "по ваше време фалира КТБ". Или представете си, че десет месеца започваме да слушаме "по ваше време фалира Олимвик". Няма особена разлика между двамата.

Искането на опозицията за предсрочни избори според премиера Бойко Борисов е летен мираж, да, но каза и още нещо – ще станем за смях пред хората, ако отново предсрочно си тръгнем. Това означава, че първите два пъти си е направил майтап с нас.

Колко добре се управлява държавата? Стоим си в кабинета и изведнъж един мост в Италия пада и ние решаваме да си проверим нашите мостове и ненадейно откриваме, че 17 от тях са компрометирани. Представяте ли си ако стане земетресение, не дай си Боже, някъде на  около хиляда километра от нас и решим да проверяваме сеизмичната устойчивост на сградите? Ами ние ще фалираме като държава. Ето, така се управлява – по телевизора. Това може да бъде променено, когато всички решат, че са склонни да охраняват съдбите си, парите си и тези, които назначават за свои служители. Представете си ситуация, в която вие сте си назначили чистачка, тя мърси още повече, но през това време ви казва, че вие сте малоумна и трябва да продължите да я държите на работа. Ние сме в тази ситуация.

Всичко зависи от хората. Ако някой е склонен да търпи това прекалено дълго това могат да минат и 500 г. Доказали сме го във времето. Има вариант и да не е съвсем тъжно. Всички, които са седнали да броят хора, за да преценят дали трима са достатъчно, дали пет са достатъчно, дали 50 са достатъчно да спрат да броят. И да тръгнат сами напред. Да повикат първите си най-добри приятели да тръгнат с тях. Никога никой не е тръгвал с милиони хора да промени нещата. Ботев не е тръгнал с десет хиляди души. Парченце смелост, много малко парченце смелост се изисква. Сега най-много да те уволнят, а не да те застрелят.

http://bnr.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.