НАЙ-СЕТНЕ!... И КОГА? Днес беше освободен целият борд на "Булгаргаз".

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/nay-setne-i-koga-dnes-beshe-osvoboden-celiyat-bord-na-bulgargaz/5507 SvobodnoSlovo.eu
НАЙ-СЕТНЕ!... И КОГА? Днес беше освободен целият борд на "Булгаргаз".

НАЙ-СЕТНЕ!... И КОГА?

Днес беше освободен целият борд на "Булгаргаз".

Засега мотиви не са посочени. Но мисля, че обществено са ясни.

Това решение е повече от презряло. Бруталният натиск на Запада повлия за него. Да са живи и здрави партньорите ни.

За съжаление тези хора, които са за съд според мен, което от години твърдя, надали ще бъдат осъдени за далаверите и ролята им на руски проксита у нас.

Макар че оставят България в много тежко състояние с енегоресурсите и без газови резерви за продължаващата зима :дано е мека/

Но и това е крачка напред.

.

Имаме обаче и крачка назад.

Все още не е освободен представителя на държавата ни в Борда на "Лукойл", представляващ златната ни акция. Това лице имало наглостта да твърди, както се разбра днес, че не е било длъжно да информира министерството за дейността на компанията и за 4 години не е изпратил дори една бележчица какво става. Не са му я и искали.

Това лице е бивш зам.министър на енергетиката при Бойко Борисов и когато загази покрай шумните скандали /Апартаментгейт/, беше изпратен в нефтения монополист.

Това лице е Красимир Първанов. Той е онзи, който на своя глава навремето подписа анекса за АЕЦ "Белене", заради който ни осъдиха руснаците и ни струва над милиард.

.

Министърът на енергетиката Александър Николов заяви, че ще бъде освободен, но ... преди това трябвало да се проведе добре подготвен конкурс за длъжността.

Но в България е така - и вако , и тако, нещо под външен натиск ще се свърши, а нещо друго пак заради натиск няма да се свърши.

Крайно време е метлата да заиграе по-енергично. Защото освен без газ можем да останем и без горива.

Григор Лилов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.