НИКОГА ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ БУНОВО!

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/nikoga-da-ne-zabravyame-bunovo/4547 SvobodnoSlovo.eu
НИКОГА ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ БУНОВО!

На 09.03.1985 година турски националисти взривяват вагона за майки с деца на гара Буново. На майки с деца! Искали са взрива да избухне в тунела, за да причини повече жертви. Пак повтарям - на майки и децата им! В атентата загиват 12-годишният Георги Цветанов, 13-годишният Стефан Атанасов, 40-годишният Емил Георгиев, 63-годишният Николай Генков и 64-годишната Райна Бозукова. Сред жертвите са глухонеми деца, прибиращи се вкъщи. Ранени са тежко 9 души и сред тях също има 2 деца.

Да не забравяме това! Днес българските политици и служби са напълно безпомощни пред враговете на България. Някои от тези врагове са и в Народното събрание, където като примерни политици насочват политиката на България. Един от помагачите на убийството на жени и деца става областен координатор на ДПС в Бургас. Никога не получихме поне извинение или искане за прошка за тези убийства!

Службите ни пък предават български народен представител на чужди служби с пълното съзнание, че това може да доведе до смъртта му. Службите ни днес първо се отчитат в американското посолство, като подслушват и следят български граждани, дори народни представители, като предават информацията на Козяк. Дори няма да питам на кого служат. От тях ли да очакваме да ни защитят?

Няма да забравим Буново! Защото всеки ден трябва да знаем, че има врагове, които ни дебнат. Всеки ден може да е поредното Буново или война за нас! И да не забравяме, че тези, които не се посвениха да избиват жени и деца, няма да пожалят никого, ако им се отдаде такава възможност!

Също да не забравяме, че по време на терор и война загиват повече цивилни, отколкото военни. Да не забравяме, че сме държава, в която много други народи имат интереси. И ги отстояват под безучастните погледи на българските управляващи, вече продали душите си на враговете ни.

Да почетем днес паметта на невинните жертви от атентата на гара Буново! Да намерим време да си спомним имената им. И да не забравяме, че ВИНАГИ ИМА ВРАГ ПРЕД ПОРТАТА!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.