Нинова към Борисов: Не лъжете за „Олимпик“

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/ninova-kam-borisov-ne-lazhete-za-olimpik/21958 SvobodnoSlovo.eu
Нинова към Борисов: Не лъжете за „Олимпик“

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини в лъжа премиера Бойко Борисов по повод думите му за фалита на кипърския застраховател „Олимпик” и исканията за обезщетения на измамени клиенти.

„Господин премиер, не лъжете българските данъкоплатци. Твърдите, че ако държавата се намеси и плати на пострадалите от фалита на застрахователното дружество „Олимпик”, това ще бъде от парите на всеки български данъкоплатец. Това е лъжа“, посочва Нинова във „Фейсбук”.

Тя подчертава, че той или не познава материята, или се опитва да настройва едни българи срещу други.

„Средствата в гаранционния фонд не се събират от нашите данъци. Те са вноски от самите застрахователни дружества (включително „Олимпик”) именно като гаранция за такива случаи“, пише още Нинова.

По-рано Борисов каза, че би било опасен прецедент държавата да се намесва при всеки проблем.

„Когато стане нещо, искаме държавата да помогне. Стане наводнение – държавата да помогне, стане земетресение – държавата да помогне, банка падне – държавата да помогне. Само че държавата е на данъкоплатците и когато кажем, че държавата трябва да помогне, това означава, че всеки от нас отделя от данъците си за тази сфера”, добави той.

Борисов обаче обеща съдействие на застрахованите, доколкото позволява законът. По негово искане утре финансовият министър и Комисията за финансов надзор ще обсъдят възможните варианти за реакция. 

http://btvnovinite.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.