Ново мощно земетресение в Турция: 7,5 по Рихтер. Жертвите от първото вече са над 1200

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/novo-moshtno-zemetresenie-v-turciya-75-po-rihter-zhertvite-ot-parvoto-veche-sa-nad-1200/51936 SvobodnoSlovo.eu
Ново мощно земетресение в Турция: 7,5 по Рихтер. Жертвите от първото вече са над 1200

Второ мощно земетресение разтърси Турция, докато страната се опитва да се оттърси от среднощното, отнело живота на над 1200 души в Турция и съседна Сирия.

Новият трус е с магнитуд 7,5 според Европейския средиземноморски сеизмологичен център. Първоначално ЕССЦ отчете магнитуд 7,7, след което го коригира.

Епицентърът му е в Централна Турция - на 6 км източно от град Екиньозу във вилаета Кахраманмараш и на 59 от едноименния му център с над 1 милион души население.

Земетресението е регистрирано в 13:24 ч местно време.

Първото мощно земетресение с магнитуд 7,8, стана в 4:17 ч местно време (3:17 ч българско) близо до границата със Сирия и срути много сгради, докато хората спяха. Последваха десетки по-слаби. Към този час потвърденият брой на жертви в Турция са 912 души, съобщи президентът Реджеп Ердоган. В Сирия са загинали още 320 души, съобщи Сирийската обсерватория за човешки права, цитирана от Би Би Си.

Много хора са все още под руините на срутени сгради. Сред тях са повечето играчи на волейболния отбор Малатя Метрополитън Беледиеспор, които се бореха за плейофите в TVF на мъжка втора лига, съобщава бТВ. Волейболистите са били в хотел "Кърчувал" в Малатя, който е бил напълно разрушен от труса. Четирима от играчите са били извадени изпод руините по време на спасителните операции. За останалите все още няма информация.

Междувременно стана и земетресение в Сирия, но по-слабо, с магнитуд 4,6. Епицентърът му е на 31 км северозападно от пристанищния град Латакия.

https://offnews.bg/

3 Коментара

Хисарския поп

преди 1 година

Да се помолят в „джамията" Света София.

Коментирай

IYI

преди 1 година

Естествено, че е хаарп! На това са способни- да сеят смърт по планетата! Земетресението 2012? В бг? Вижте ги! Вижте и припяващите им служители в бг. Какво ни готвят. Смърт ни готвят.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.