НЯМА ТАКАВА НАГЛОСТ

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/nyama-takava-naglost/8732 SvobodnoSlovo.eu
НЯМА ТАКАВА НАГЛОСТ

Дедо Цар в мемоарите си бил написал, че той /Неговото Величество/ щял да ни оправи за 800 дни, ама се бил заблудил, че сме честни и работливи. Явно според него това, че оправи само себе си за 800 дни, но не и нас, се дължи, че сме нечестни и мързеливи. Ние пък тогава се заблудихме /е, аз не, ама много от същите, които сега вЕрват на други спасители/, че е образован, знае какво прави и има добри намерения. Явно заблудата е била взаимна. Също като в брак, в който взаимното разочарование е още след първата брачна нощ....

Но пък се чудя каква наглост трябва да имаш да дойдеш в държава, в която дядо ти е направил национална катастрофа и нагло да си прибереш всички имоти, които принципно са на българската държава. Че даже и връх Мусала. За какво ти е Мусала, бе, Величество алчно?!! От друга страна, може пък и да го заложи в някое казино, ще изглежда апетитно и ексцентрично.

И се замислям, че трябваше да се приеме закон и повече тия "аристократи", които не са били и никога няма да бъдат българи, да не се допускат в границите на България. Защото са като чума. Царчето, след като видя, че няма да се върне на трона, ни пробута телохранителя си за премиер, а сега се опитва отново да дърпа конците на управлението. Че и ни плюе, след като ни докара дотук.

Най-добре да връща имотите и да бЕга, че ми писна от разни измамници с титли, които идват в България да ни се правят на интересни и да ни ограбват. Монархията е добра в държави, в които имат собствена аристокрация. А в България нямаме и няма смисъл да си внасяме отвън. Достатъчно измамници имаме и без синя кръв!

Така, че Величеството да си наляга парцалите, за да не изхвърчи за втори път оттук. И да не обижда българите, че да не започнем да си припомняме за неговата рода!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.