ОТВОРЕНО ПИСМО До Главният Болен на Републиката, Владетелят на Осемте Чекмеджета, Спасителят на Кожата си

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/otvoreno-pismo-do-glavniyat-bolen-na-republikata-vladetelyat-na-osemte-chekmedzheta-spasitelyat-na-kozhata-si/12911 SvobodnoSlovo.eu
ОТВОРЕНО ПИСМО До Главният Болен на Републиката, Владетелят на Осемте Чекмеджета, Спасителят на Кожата си

ОТВОРЕНО ПИСМО

До Главният Болен на Републиката, Владетелят на Осемте Чекмеджета, Спасителят на Кожата си,

Boyko,

Не съм ти писал от няколко дни, но ти си толкова зает със собственото си оцеляване, та едва ли съм ти липсвал. Днес искам да ти кажа нещо, което дори и ти ще разбереш.

Знам, че получаваш всичко срещу кеш – любов, признателност, избори. Банкнотата се сгъва и се пъха в бикините на обслужващия те народ. Пошляпваш го окуражаващо и се наслаждаваш на купеното си внимание. Така си свикнал.

Днес навиваш на рулце 80 милиона и се опитваш бързичко да ги бутнеш в маската на лекарите. Дезинфектира ли ги първо тия банкноти? Защото, ако си ги пипал лично, със сигурност са заразни. Не с Ковид. Заразни са с некомпетентност и арогантност. Разнасят нелечимия ти гнусен цинизъм.

С банкноти няма да купиш хора, уплашени за живота си. Медицинският персонал е най-изплашен от настоящата епидемия и не защото са слушали някое от аматьорските плашила в твоето шоу на ужасите „НОЩ“. Хората на здравето са изплашени от липсата на здравна система. От липсата на адекватни процедури, протоколи, правила. И от липсата на хора.

Само че ти от хора никога не си разбирал, Бойко. Какъвто и фикус да сложиш за министър на здравеопазването, ти лично ще носиш вината за трагичния сблъсък на държавата ни с втората вълна на коронавируса. И не искам да ми повтаряш как навсякъде из Европа било така. В момента в Европа хора умират от коронавирус.

У нас умират, не само от Ковид, защото линейките не успяват да отидат до човек в критично състояние.

Умират активно, не само от Ковид, защото дори и да го вземат, линейките не знаят в коя болница да го заведат.

Умират бързо, не само от Ковид, защото единствената ни специализирана болница за спешна помощ е превърната в Ковид-отделение.

И за съжаление ще умират още, не само от Ковид, защото биват лекувани основно по телефона и то при условие, че изобщо успеят да се свържат с някой. Или защото в болниците няма кой да ги лекува. Или защото важни за живота лекарства се изчерпаха за две седмици.

Този път няма да стане, Бойко. Хартийките с воден знак няма да ти купят нито любов, нито признателност, нито избори.

Иначе бъди спокоен - явно ще оцелееш след тази зараза.

А аз се надявам България да оцелее след теб.

С отвращение,

Радослав Бимбалов, засега здрав

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.