ПЪЛЕН КАРЪК Е ОНУЙ

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/palen-karak-e-onuy/11683 SvobodnoSlovo.eu
ПЪЛЕН КАРЪК Е ОНУЙ

Знаех си! Още преди няколко дена казах, че природата Му пречи на Онуй, и днес Той потвърди думите ми /нарцисизмът ми не стига дотам да смятам, че някой Му е подхвълил идеята ми кой е виновен за поразиите/. Днес на всеослушание Онуй заяви, че "природата ни е такава". Тоест, Той всичко качествено си прави, труди се, дава пари /негови според нездравия му разум/, а гадната природа всичко окепазява. Условията били много трудни.

Сега си представете Сахара. Оная, пустинята. И насред нея - магистрала. Ама истинска, не я ремонтират през две седмици. Понякога на 40 градуса на сянка е асфалтът. Пясък го засипва. Ама да сте видели някой шейх да вие на умряло по телевизията, че гадната пустиня му е съсипала магистралата. Впрочем няма как да видите, защото там магистралите издържат повече от мандатите на политиците си. Сещам се и за скандинавските държави. И там сняг. Те, така да се каже, са в постоянно природно бедствие. Ама ни дума, ни вопъл, ни стон. Даже си и пътуват хората. По почистени пътища. По данни на очевидци има някъде метро, върху което има река. Да сте чули да затворят например Московското или Парижкото метро три седмици след построяването му, защото някакво поточе изкривило релсите?

Стигам до извода, че хан Аспарух се е олял тотално с избора на дестинация за държава. Тук природата направо е вълча и свирепа. Една магистрала не може да се построи като хората. Веднага я отмива. И метрото също. И горкото Онуй, освен на природа, и на народ не случило. МатриЯл нЕкакъв. Ми с такава природа и с такъв матриЯл какво да прави! Направо каръшка история. Затова предлагам на Онуй овреме да се пресели в някоя по-далечна дестинация, където природата и матриЯла няма да го докопат скоро. Че тук е много несигурна работа....особено напролет!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.