Пълен шаш: Погребаните от Зеленски герой граничари от Змийския остров, възкръснаха при руснаците в Севастопол ВИДЕО

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/palen-shash-pogrebanite-ot-zelenski-geroy-granichari-ot-zmiyskiya-ostrov-vazkrasnaha-pri-rusnacite-v-sevastopol-video/4874 SvobodnoSlovo.eu
Пълен шаш: Погребаните от Зеленски герой граничари от Змийския остров, възкръснаха при руснаците в Севастопол ВИДЕО

82 украински военнослужещи от Змийския остров бяха доставени в Севастопол със спасителния влекач Шахтьор. Това каза пред репортери Михаил Ясников, заместник-командващият по логистиката на Черноморския флот, предават информационните аенции.

Украинските военнослужещи сложиха оръжие и решиха да се върнат при семействата си“, каза Ясников. - Моряците от Черноморския флот уважиха решението на украинските граничари.

Автобуси ги посрещнаха на кея в Севастопол. На всеки украински граничар бяха дадени сухи дажби и вода за из път. Според Ясников никой от тях не е подал молба за медицинска помощ.

За да изтегли украинските граничари от зоната на бойните действия и да ги достави в Севастопол, Черноморският флот организира безопасен коридор. По-нататък, след кратки законови процедури и одобрения, военнослужещите от въоръжените сили на Украйна бяха откарани с автобус до Одеса.

БЛИЦ припомня, че по-рано украинската пропаганда и лично президентът на Украйна Володимир Зеленски увериха, че граничарите на Змийския остров са загинали геройски в бой до последна капка кръв с руските нашественици.

https://youtu.be/q34eUKnyZMA

https://blitz.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.