ПЕКИНСКАТА ПАТИЦА И ВАВИЛОН!

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/pekinskata-patica-i-vavilon/20793 SvobodnoSlovo.eu
ПЕКИНСКАТА ПАТИЦА И ВАВИЛОН!

ЦВЕТА КРАЯНЧЕВА

Любимката на българските интелектуалци – Пекинската патица Цвета от Кърджали, поздрави материалът, както се полага, като този път не пожали и Вавилон!

Оказа се, че дедите ни са завещали да обитаваме един „ЗЕМЕТРЪСЕН БАЛКАНСКИ ВАВИЛОН“. Брей, този Аспарух, ние мислихме, че ни е докарал в Европа, пък той- в блудния Вавилон! А сега, де!

Скоковете на мисълта и образованието на Пекинската патица, признавам, че са пълна загадка за мен. Интелектуалните проблясъци безспорно се запомнят – дори повече от речите на Премиера-Слънце, най-вече с Великите Географски Открития на ПП. Който го може – го може!

Чудя се какво ли женицата си мисли, че е било Вавилон?

Дали го свързва с Вавилонската кула и възникването на различните езици или тази библейска легенда е останала плътно затворена книга за нея? Или пък е гледала фантастичния филм със същото име и в болната й фантазия си е представила България като космическа станция със сбирщина странни същества?

Принципно Вавилон е символ на греха, разврата и блудството /например и изразът „вавилонскса блудница“ в древността/. Както и на възгордяването пред Бог? Къде ли й се е отплеснало съзнанието на женицата?

А и защо ли „земетръсен“? То вярно скоро имаше земетресение във Вранча, ама чак пък такъв уплах от земетресения, че целите Балкани да ги забъркаш…..Странна история, и според мен нейното изясняване от ПП ще допринесе за нови георграфски, геоложки и исторически открития!

Хубаво е да знаем, че ни е завещано да „обитаваме“ територията, а не да живеем на нея. Все пак по-близко до действителността, поне напоследък.

ПП ни пожелава и стремглаво ново начало. Незнайно защо, думата „стремглаво“ я свързвам със стадо овце, скачащи в пропаст. Явно и моята фантазия не е нещо наред. Но чак пък стремглаво да се втурваме всички….това да не са ти шведските маси в Парламента!?!

Единственото стремглаво нещо са мозъчните атаки на ПП с повод и без повод. Но пък какви открития само!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.