Писателят Николай Галев: Ако гражданите не свалят Кошлуков, гей парада ще го гледат много по БНТ

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/pisatelyat-nikolay-galev-ako-grazhdanite-ne-svalyat-koshlukov-gey-parada-shte-go-gledat-mnogo-po-bnt/19062 SvobodnoSlovo.eu
Писателят Николай Галев: Ако гражданите не свалят Кошлуков, гей парада ще го гледат много по БНТ

Началникът на затвора и цялото управление бяха офицери от ДС. Началникът на ДС в затвора предложи Емил Кошлуков за предсрочно освобождаване през 88 г. Интересно как този началник – полк. Димо Николов, е написал молба до Политбюро и до Тодор Живков, да бъде освободен Емил Кошлуков. Това каза писателят Николай Галев, бивш затворник за антикомунистическа дейност пред Люба Кулезич по Евроком.

В това писмо се казвало, че Кошлуков е осъзнал своята грешка пред партията майка, че активно участва в мероприятията по случай 9-ти септември, че  е взел активно участие като рецитатор. Той  стоеше до старшината, когато ни изкарваха насила да слушаме рецитала. Другарите-комунисти разбираха какво е пропагандната машина. Майор Николай Милев ми каза, че Димо Николов е писал до Живков за Кошлуков.  Как така на него му се позволи да стане отряден председател. Това е длъжност, която се дава на доверен човек на администрацията. Той можеше да се разхожда из целия корпус и да контактува с всички. Как стана библиотекар? За какви заслуги администрацията го награждаваше всеки месец?

След поредната ми гладна стачка и запалването на политзатворниците, бях свален в първи тежък салон.  Бях в пълна изолация. Дневната ми дажба за храна бе 12 стотинки. След една година ме върнаха на работа в мебелния цех. Кошлуков го изпратиха да работи при мен. Той не искаше да си върши работата. Питах го и му казах:  „Аз трябва да стана доносник, че не си вършиш работата“. Предупредих го да внимава. Тогава старшината дойде и каза: „Момче, това се прави да те предизвикат“.  Ние знаехме как се прави подмяна в затвора.

Подготвяше  се създаването на опозиция. Всички, които подписаха декларация за сътрудничество, ги освободиха.  Откачих, като разбрах, че Кошлуков повежда студентите. Кошлуков бе на едно посещение с Дертлиев в Перник. Това джендърче ме предизвикваше. Ако иска, нека да ме съди. Жалко за българската нация, че точно такъв тип като него  определят как да се развива БНТ. Ако гражданите не се вдигнат да го свалят Кошлуков, догодина гей парада ще го гледат многократно. И много повее ще се говори на турски.

.

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.