ПОКЛОН ПРЕД НАЙ-ВЕЛИКИЯ СИН НА БЪЛГАРИЯ

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/poklon-pred-nay-velikiya-sin-na-balgariya/5057 SvobodnoSlovo.eu
ПОКЛОН ПРЕД НАЙ-ВЕЛИКИЯ СИН НА БЪЛГАРИЯ

Днес почитаме Апостолът на свободата, българският лъв, революционерът, най-големият българин - Васил Иванов Кунчев - Левски. С лъвско сърце и безстрашие, повел българите към свободата и независимостта!

Днес аз се срамувам от това, което правим. Левски ни завеща да се борим за чиста и свята република, а едва освободили се, тръгнахме да си търсим из Европа нови господари. Левски ни казва "Свобода или смърт!", а ние избрахме робската копаня и удобството на примирението.

Народе???? Величието на Левски е над времето и историята. Такива личности се раждат веднъж. И са не само пример, а светлина и път за народите.

Днес в много кабинети на властта от стената ни гледа портрета на Апостола. И пред неговият портрет новите властимащи продават тази България, за която Левски се бореше. Помните ли неговите думи за тези, които крадат от народа? Помните ли думите му за тези, които предават народа си? Помните ли думите му за тези, които посягат на народната чест?

Изобщо днес помним ли думите на Апостола на свободата? Свобода или смърт! Смърт за предателите! Чиста и свята република!

Днес можем само да сведем глава в дълбок поклон. С преклонение пред делото му и срам от настоящето!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.