Посрещнаха Петков на Шипка с викове - „Оставка, предатели“, целиха го със снежни топки (СНИМКИ)

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/posreshtnaha-petkov-na-shipka-s-vikove-ostavka-predateli-celiha-go-sas-snezhni-topki-snimki/4714 SvobodnoSlovo.eu
Посрещнаха Петков на Шипка с викове - „Оставка, предатели“, целиха го със снежни топки (СНИМКИ)

https://www.youtube.com/watch?v=LQGYi57s0MU

Премиерът Кирил Петков бе посрещнат на тържественото честване на връх Шипка по случай националния ни празник - Трети март с викове : „Оставка“ и бе освиркван.

На честването присъстват и привърженици на партия „Възраждане“, които скандират „НАТО вън“. Имаше и опит от страна на присъстващите да замерят официалните лица с топки сняг.

Припомняме, че Кирил Петков и председателят на НС Никола Минчев избраха да се качат на паметника на връх Шипка по случай националния празник на страната 3 март и 144 години от Освобождението на България, а президентът Радев и вицепрезидентът Йотова останаха в столицата и ще се включат в честванията пред Паметника на Незнайния войн.

Само при споменаване на имената на Петков и Минчев тълпата избухна в скандирания „Оставка, предатели“.

По време на речта си Никола Минчев няколко пъти беше спасен от летящите снежни топки, които протестиращите изпращаха към него и Кирил Петков. Охранителите бяха видимо притеснени от недоволството на тълпата.

„На няколко стотин метра от България се води войн, предизвикателствата пред нас са много, но ние трябва да ги преодоляваме, като оставаме верни на ценностите на днешния свят. Защото мирът е демокрацията трябва да се защитават непреклонно“, заяви Минчев.

Премиерът направи опит да изчете речта си под канонада от снежни обстрели, но бързо се отказа и завърши за минута. Веднага след това беше изнесен от НСО.

https://tribune.bg/

На Шипка: Петков призова да не се делим. Отвърнаха му със снежна топка -  bTV Новините

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.