Правосъдието не е да се налагаш със сила върху една жена, която очевидно няма да избяга

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/pravosadieto-ne-e-da-se-nalagash-sas-sila-varhu-edna-zhena-koyato-ochevidno-nyama-da-izbyaga/22075 SvobodnoSlovo.eu
Правосъдието не е да се налагаш със сила върху една жена, която очевидно няма да избяга

В правовата държава ВСЕКИ е невинен до доказаване на противното с влязла в сила присъда.

Това, което върши българската полиция - не по тяхно хрумване, разбира се, а за назидание и плашене на населението - е в нарушение на европейските закони, които предвиждат, че никой не може да бъде унижаван, дори когато е задържан от органите на реда. Дори - особено тогава!

Е, нашите силови органи не се интересуват от европейските закони, с което на практика показват защо все още сме извън Шенген, че дори и извън чакалнята за еврозоната.

Правосъдието не е да се налагаш със сила върху една жена, която очевидно няма да избяга.

Правосъдието е, когато използваш силата на репресивната машина на държавата, за да осигуряваш реда и спокойствието на гражданите, а не за да се хилиш самодоволно и да обявяваш пред микрофоните кой е престъпник, кой убиец и кой - детеубиец.

Тези пранги на краката ще се върнат рано или късно като бумеранг и ще отнесат нечия глава.

...

Уви, по всичко личи, че ще е по-скоро късно, отколкото рано, но ще се случи.

...

На всичко лошо му идва времето.

Вени Марковски

Резултат с изображение за иванчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.