Превзета държава - това е положението. Кой кому ще потърси отговорност, след като начело на прокуратурата е личният Каскет на Шиши и на Баце

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/prevzeta-darzhava-tova-e-polozhenieto-koy-komu-shte-potarsi-otgovornost-sled-kato-nachelo-na-prokuraturata-e-lichniyat-kasket-na-shishi-i-na-bace/5447 SvobodnoSlovo.eu
Превзета държава - това е положението. Кой кому ще потърси отговорност, след като начело на прокуратурата е личният Каскет на Шиши и на Баце

Сваленото оня ден ръководство на Булгаргаз май защитавало не българския държавен интерес, а интереса на чужди държави и корпорации. Добро утро! То да беше само Булгаргаз...

Във всеки един сектор на националната икономика доминира по някоя олигархична структура, контролирана от хора, подобни на Черепа, Домусчиев, Шиши и пр. приближени до властта мега-бизнесмени.

Техни кадри от години са инфилтрирани в държавните органи, които трябва да контролират дейността им. Така те се самоконтролират и си назначават по високите чиновнически позиции хора от собствените си банки с кадри. Киро Канадеца сам се убеди в това, след като се оказа, че уж е на власт, а май не може да управлява. Спомнете си какви битки се проведоха за възвръщане на държавния контрол върху Българската банка за развитие /ББР/, която се оказа частен офис на прасета, вълци и пр. животни. Ами битките за възвръщане на контрола върху Държавната консолидационна компания /ДКК/?

Превзета държава - това е положението. Кой кому ще потърси отговорност, след като начело на прокуратурата е личният Каскет на Шиши и на Баце. Един пример в сферата на далекосъобщенията и медиите: БТК /Виваком/ и А1 на практика държат изцяло телекомуникациите и медиите в БГ, защото освен на gsm-мрежата са собственици и на двете най-големи медии - съответно Нова телевизия и БТВ. Държавните органи, които трябва да контролира дейността им - СЕМ, КРС, КЗК се състоят от кадри, които преимуществено са назначени от собствениците на БТК и А1 - те държат и хляба, и ножа.

Кога ще видим обективни и безпристрастни медии, които няма да манипулират масово общественото мнение, например на тема Ковид-пандемията: точно никога. Енергетиката ни също е превзета отдавна, а съставът на държавните контролни органи и фирми е най-обикновен слугинаж на корпорациите.

Как ще се разчистят тия авгиеви обори, дето Баце ги създаде, как ще се отвоюва държавата от корпорациите - акълът не ми стига. Стискам палци на Киро Канадеца, който показва хъс да се пребори с тия нагли лапачи, макар и да съм много скептичен за крайния му успех.

Емил Василев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.