Проф. Чирков: Здравеопазването в България е най-лошо и на Балканите

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/prof-chirkov-zdraveopazvaneto-v-balgariya-e-nay-losho-i-na-balkanite/19704 SvobodnoSlovo.eu
Проф. Чирков: Здравеопазването в България е най-лошо и на Балканите

В Европа най-лошо е здравеопазването на Балканите, а България и тук е на последно място. Така смята големият проблем. Това каза проф. Александър Чирков.

„За нито един пациент нямам молитва, защото ако трябва да се моля, значи не съм сигурен в това, което ще правя. А това е антибожие, защото, ако не можеш да преценяваш рисковете, не ти е мястото в операционната”, каза лекарят  пред bTV.

Проф. Чирков добави обаче, че се е молил след интервенции за оздравяването на пациентите си. Той каза още, че не му се е налагало да оперира свой близък.

„Имам 57 години практика, като започнах от Белоградчик. Липсата на вяра разболява. Ако нямате доверие и вяра, че нещо трябва да се постигне, не е добре за здравето. Злобата води до непрекъснато ангажиране на структурите в човешкото тяло. Непрекъснато се молим, а само през Втората световна война загиват над 52 млн. души. Сега е същото, умират и дечица”, посочи проф. Чирков.

Изостаналото здравеопазване е причина за малкият на брой сърдечни трансплантации у нас, смята медикът. По думите му преди години лекарите са били мобилизирани, така че да имат интерес всички.

Проф Чирков заяви, че до ден днешен си спомня първата си трансплантация и въпреки напредналата му възраст, все още практикува.

Резултат с изображение за Проф. Чирков

http://frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.