Проф. Поромански: Балтов да си каже защо го уволних

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/prof-poromanski-baltov-da-si-kazhe-zashto-go-uvolnih/7651 SvobodnoSlovo.eu
Проф. Поромански: Балтов да си каже защо го уволних

"Уволних проф. Балтов за неспазване на етичните норми и трудовия кодекс“, заяви новият директор на Пирогов проф. Иван Поромански пред бТВ.

Той посочи, че на Асен Балтов е извършена подробна проверка на трудовото досие, в което са открити множество нарушения. Оказва се, че спряганият за кандидат-президент на ГЕРБ медик сам е разписал докладна да стане началник на операционния блок.

„Когато постъпих като директор на „Пирогов“ ми беше поднесена докладна от проф. Енчев, завеждащ клиниките по ортопедия и травматология и приятел на Асен Балтов, в която той предлагаше Балтов да стане началник на операционния блок. Балтов отдолу е разписал съгласен – той е назначил сам себе си“, каза Поромански.

От този момент се е наложила проверка на досието на Асен Балтов, където са установени множество други нарушения, заради които той е уволнен.

„Това, което Балтов изнесе в медиите като заповед за уволнение, е заповедта да му се изплатят дните отпуск. Истинската заповед за уволнение е три страници и половина. Уволнението е направено по законовия ред“, категоричен е Поромански.

Според него е редно Балтов да покаже останалата част от заповедта – тази, с която е бил уволнен.

Новият директор на „Пирогов“ каза още, че Балтов отказал да се разпише под заповедта и очаква да я оспорва в съда.

„Нямах никакво съмнение, че трябва да го уволня. Беше ми много неприятно, тъй като се познаваме отдавна, но бях длъжен да го направя“, казва проф. Поромански.

По думите на Поромански Балтов тръшнал вратата и отказал да подпише заповедта.

„Аз нямам никаква политическа украска. Нямам никакъв политически натиск относно уволнението на проф. Балтов или за вземането на което и да е мое решение“, категоричен е Поромански. „Това е поредната спекулация. Жалкото е, че проф. Балтов подведе прекалено много уважавани в обществото хора с тези неистини“, допълва той.

Offnews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.