ПРОСТОТИИ НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА ВЪВ ВАРНА

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/prostotii-na-preskonferenciyata-vav-varna/22994 SvobodnoSlovo.eu
ПРОСТОТИИ НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА ВЪВ ВАРНА

Пресконференцията започна с просташко подвикване “Аде ве ей!”

После, извън всякакви норми на протокола, гостите и домакинът се обръщаха един към друг на малки имена - Доналд, Бойко..., сякаш са на ваканция у леля си на село.

Този път Туск не изрецитира нищо.

А Юнкер доста нелепо уведоми публиката, какъв цвят било небето, и след това как гледал в мъглата, и нищо не виждал, после каза, че го боли кракът, и затуй свършвал с приказките и т.н.

Гостите на Баце бяха трима. На двама (66%, пак добре!) от тях той тотално им сбърка имената - Доналд Тръмп и Жан-Клон Юнкер, абсолютен нонсенс! Тръмп е президент на САЩ, както знаем.

Не искам да тълкувам от фройдистки аспект двата лапсуса (Versagen), представляващи избълбуквания на импулси и страхове от посъзнанието на Баце.

Фамилията на третият гост от Турция през цялото време беше произнасяна от Баце погрешно, с две ударения - “Ѐрдога̀н”, дума с две ударения, и тя звучеше като две имена - Ер Доган.

Съмнявам се дали Баце знае и помни трите имена на турчина.

Освен това през цялото време Баце “ме”- каше (говориме, ходиме...) при глаголите в първо лице множествено число, без те да са в трето спрежение. Правоговорните му грешки бяха притеснително много.

Простотията никога не може да се скрие. Срам ме е.

акад Петър Иванов

Резултат с изображение за akd Petar Ivanov

https://www.facebook.com/petar.ivanov.5895834

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.