Протест срещу високите цените на тока, горивата и храните! Овладейте инфлацията!

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/protest-sreshtu-visokite-cenite-na-toka-gorivata-i-hranite-ovladeyte-inflaciyata/5459 SvobodnoSlovo.eu
Протест срещу високите цените на тока, горивата и храните! Овладейте инфлацията!

Стига толкова празни обещания, писна ни. Животът ни мина в очакване на промяна, а все още няма подобрение на качеството на живот в България. Всички говорят за борба със статуквото, а те самите са част от него и не желаят да го променят.

Реално нямаме избор, освен да вземем живота си в ръце. Днес сме млади и силни, но скоро няма да сме и времето минава по-бързо от колкото очакваме Промяната сме ние, хората които градим държавата, хората които градим семейства и отглеждаме бъдещето.

На 03.03, денят на националния празник ще поискаме министър председателят Кирил Петков да дойде на нашия протест и да даде отговор на два въпроса:

1. Кога ще овладее хиперинфлацията, която е създадена от енергийната криза с цените на тока, газта и горивата?

2. Кога ще има ясен план как ще се справи икономиката на страната, който ще защити и интересите на домакинствата, бизнеса и крайно нуждаещите се?

НЕ искаме оставки, искаме действие и решение – тук и сега! Казахте, че сме богата държава и корупцията ни грабела. Добре, сега сте Вие, защо живеем още по-лошо?

Защо другите държави правят всичко за народа си, а тук сякаш на чужд гръб се бият камшици? Знаете ли как оцеляват възрастните хора, когато пенсията им е по-ниска от сметката за тока?

Когато лекарствата за живот биват подбирани, защото парите не достигат? Знаете ли как се хранят работници, когато бизнесът ти е смазан от енергийните бомби с тока?

Искаме да Ви видим на площада и да покажете, че не сте забравили защо взехте властта и защо хората Ви гласуваха доверие!

Полша с 0% ДДС на храните след 1 февруари. В Германия е 9%. Намаляване от 1-ви февруари в Полша на акциза на горивата от 23% на 8% и поевтиняване на бензина и дизела с 13-15 цента.

Тук защо всичко се вдига? Какво очаквате да стане, когато всички фалират и потреблението спре!?

Организатор на протеста е „Бъди човек“ – организация, която от 5 години насам има проведени 12 кампании и инициативи в над 40 града и области в страната с благотворителна цел подпомагане на възрастни и бедни хора.

Източник: Фейсбук

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.