Протестиращи в Канада разкриват подробности (ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/protestirashti-v-kanada-razkrivat-podrobnosti-video/5329 SvobodnoSlovo.eu
Протестиращи в Канада разкриват подробности (ВИДЕО)

От западната провинция Алберта, движейки се на изток до град Квебек, и в градовете между тях, хиляди канадци излязоха по улиците с камиони, трактори, коли и пеша, за да протестират срещу ограниченията срещу Covid-19, пише CNN.

С шумни клаксони протестиращите настояват правителството на всички нива да премахне здравните си ограничения, включително задължителните ваксини и маски, локдауна и ограниченията за бизнеса и социалните събития.

За Евроком кореспондентите ни разкриха, че в Отава има заповед да не се дава гориво на протестиращите, за да могат да се отопляват. Мариана Цандев засне кадри как  граждани на Канада на доброволни начела купуват десетки литри с гориво, за да дадат на протестиращите.

Според режисьора Николай Томов, който поддържа връзка с канадски граждани,  всички хотели са изкупени от правителството, за да нямат достъп граждани от други градове да остават и да участват в протестите.

"Тук сме, за да помогнем и да дадем на камионите малко гориво. Подкрепяме шофьорите и протеста. Искаме да им помогнем. Взели сме колкото можем гориво и ще занесем на всеки, който има нужда. Карахме 6 часа дотук, за да помогнем", каза протестиращ за "Евроком".

https://eurocom.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.