Радан Кънев: Имаме собствен проблем с ваксините заради погрешни решения на правителството

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/radan-kanev-imame-sobstven-problem-s-vaksinite-zaradi-pogreshni-resheniya-na-pravitelstvoto/11673 SvobodnoSlovo.eu
Радан Кънев: Имаме собствен проблем с ваксините заради погрешни решения на правителството

„Европейската комисия е постигнала две много добри условия за потребителите - цената и начина на одобрение на ваксината и поемането на отговорността... Именно въпросът за отговорността е довел до забавянето на доставките, а и всички производители са надценили възможността си производство“. Това коментира пред БНР евродепутатът Радан Кънев.

По думите му страната ни има собствен проблем с ваксините, свързан с погрешни решения на българското правителство.

„При първоначалната си поръчка България е сложила всички ябълки в една кошница. Тоест, заложили сме само на една ваксина. От първата голяма поръчка на Европейската комисия ние не сме взели това, което ни се полага от „Пфайзер“, а сме взели повече от „АстраЗенека“. Дали това се дължи на по-ниската цена, дали си нямаме вяра, че ще можем да съхраняваме правилно ваксините на „Пфайзер“, дали се дължи на установени търговски взаимоотношения? За това трябва да се направи разследване“.

В предаването „Неделя 150“ Кънев попита къде е информационната кампания за насърчаване на ваксинацията в България:

„България и Нидерландия са най-зле по отношение на управление на ваксинацията. Държавите, които лошо управляват ваксинационния процес, застрашават своите граждани... Управляващите трябва да признаят, че има проблем, предизвикан от техни собствени решения, а не от Европейската комисия“.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.