Рашков: Прокуратурата и бившите държавни органи не са си мърдали пръста, за да каже един лидер: „Аз пак ги бих“

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/rashkov-prokuraturata-i-bivshite-darzhavni-organi-ne-sa-si-mardali-prasta-za-da-kazhe-edin-lider-az-pak-gi-bih/8935 SvobodnoSlovo.eu
Рашков: Прокуратурата и бившите държавни органи не са си мърдали пръста, за да каже един лидер: „Аз пак ги бих“

Място за съревнование между МВР и Прокуратурата няма. За никакво състезание не става дума. Срамно е! В предходния период държавните органи не са си мръднали и малкия пръст, за да противодействат на търговията н гласове. Това каза в предаването „Алтернативата“ служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

„Например в някои райони към 31 март т.г. в Бургаско е имало точно 0 досъдебни производства. Сега делата там са 11. В задачата за какво съревнование става въпрос. Просто се появява една активност в един държавен орган, какъвто е МВР, започва да върши това, което повелява законът. Излиза, че една институция си е седяла на мястото и не е предприемала нищо. Тя не се е състезавала в никакъв смисъл. Не е така само в Бургас. В Монтана и София броят на досъдебните производства към 31 март също е 0. Сега да 4. В Кърджали, Сливен и Хасково от 0 стават 2. Натрупани делата стават 30. 5 пъти е увеличен броят на досъдебните производства, започнали в този период в сравнение с предишния, до 31 март“, обясни той.

„Излиза така, че за това да се купуват гласове, включително в полза на ГЕРБ, бившето ръководство на МВР не си е си е мръднало пръста, включително и българската прокуратура. Та състезанието е било в посока да не се разкриват тези престъпления, да може да се търгува свободно на политическия пазар, за да може после един лидер да излезе и да каже: „Аз пак ги бих“. Ето така са ги биели“, категоричен бе Рашков.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.