Румен Радев: Управляващите се стремят към служебна победа с промените в Изборния кодекс

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/rumen-radev-upravlyavashtite-se-stremyat-kam-sluzhebna-pobeda-s-promenite-v-izborniya-kodeks/20345 SvobodnoSlovo.eu
Румен Радев: Управляващите се стремят към служебна победа с промените в Изборния кодекс

Промените в Изборния кодекс гарантират служебна победа за управляващите, каза днес в Сухиндол президентът Румен Радев. „Управляващите явно вече дори не крият изкушението си да постигнат служебна победа чрез промените в този Избирателен кодекс... Всички това, което се случва - отказът да се спази законът и да се избере нов състав на Централната избирателна комисия (ЦИК), отказът да се ревизират избирателните списъци..., да се премахне вторият протокол от секционните избирателни комисии, поредната отмяна и отлагане на машинното гласуване, тоталната отмяна на дистанционното гласуване са неща, които уронват демократичността и прозрачността на изборния процес", каза президентът.

Радев посочи още, че едва вчера е бил запознат от службите със случая от 2015 г. с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев и с превода на венецуелски капитали в България. По повод подписването на укази за назначаване на български посланици държавният глава отбеляза, че не трябва дипломатите да бъдат делени на наши и ваши и допълни, че няма да подкрепи част от предложенията.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.