Сачева правила политика, не пропаганда. Нищо нямало да се срути след изборите

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/sacheva-pravila-politika-ne-propaganda-nishto-nyamalo-da-se-sruti-sled-izborite/11496 SvobodnoSlovo.eu
Сачева правила политика, не пропаганда. Нищо нямало да се срути след изборите

За изборите е рано да се говори. Сега основна задача на правителството била да овладее кризата. Това стана ясно от думите на социалния министър Деница Сачева. Тя посочи - здраво стъпила е на земята, правила политика, а не пропаганда. За разлика от опозицията. И някои журналисти в медиите. Сачева отсече - кабинетът не действа предизборно и нищо няма да се срути след вота на 4 април. Мерките били до септември.

"Не знам защо свързвате изборите с парите, които раздаваме. Има ли връзка това, че хората имат нужда да бъдат компенсирани, с това, че идват избори? Аз не виждам", отсече Сачева.

Социалният министър посочи още - управляващите не се интересували от рейтинг, а от резултати. Такива имало по отношение на мерките. Но партията се бие, за да спечели. Сачева дори обясни това с притча в ефир.

"Готвим се за победа на тези избори и се готвим да приемем решението на народа такова, каквото е. Затова и мерките ни са далеч от хоризонта. Не ни притеснява, че всички бягат от нас. Имаме достатъчно богат опит, за да знаем, че движението не остава същото. Разчитаме да получим мандат за управление", категорична беше още Сачева.

"Реалната безработица каква е и тече ли разпад. Всички данни се намират на сайта на Агенцията по заетостта. Покачи се безработицата малко за януари, но това се дължи на факта, че има затворени бизнеси, които предпочетоха да освободят хората, но правим всичко възможно да държим този процент все още в рамките на едноцифрено число. Няма да се срути всичко изведнъж след изборите. Мерките ще продължат до края на месец септември. Ако е необходимо тези мерки биха могли да продължат до трайното възстановяване на икономиката. Има хора, които не са се регистрирали в бюрата по труда със сигурност, но няма данни да има такъв срив, какъвто се опитвате да внушите, че може да има зад кулисите", посочи още Сачева.

Тя още веднъж повтори факта, че правителството наложило изключително либерални противоепидемични мерки.

"Много малко бизнеси са затворени в момента. Виждате, че имаме съвсем либерални и твърде меки мерки. Опитваме се да компенсираме затворените, като разширяваме непрекъснато мерките", коментира социалният министър.

“Интересно е дали ще имате друга държава, друг бюджет, други синдикати, други държавни служители, за да може да произведете съвършено различни мерки, защото това за мен е утопия”, посочи Сачева в отговор на критики от страна на Димитър Данчев от опозицията.

"Нямаме неоползотворени ваксини. Добър бе подхода да запазваме втората доза. Можеше популистки да приемем подхода и авантюристично да ваксинираме много хора, но не го направихме. Готови сме да започнем дори с четвърта фаза през следващата седмица", категорична беше Сачева.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.