Сертифициране на хотели. Грижа към гостите – ключ към успеха на Вашия хотел

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/sertificirane-na-hoteli-grizha-kam-gostite-klyuch-kam-uspeha-na-vashiya-hotel/9797 SvobodnoSlovo.eu
Сертифициране на хотели. Грижа към гостите – ключ към успеха на Вашия хотел

Няма налично описание.

С наближаването на туристическия сезон както обществеността, така и хотелиерите са загрижени за безопасността и здравето на почиващите.

От друга страна, възобновяването дейността на компаниите и връщането им към нормалното състояние, след този катастрофален период, изисква промени в начина им на работа, за да са в състояние да защитят своите клиенти, партньори и служители.

Поради пандемията, причинена от COVID19 радикални социални, икономически и културни промени са в ход от втората половина на 2019 г.

Индустрията на хотелиерството е изправена пред голямо предизвикателство и за да оцелее, трябва да се промени незабавно и радикално.

В ежедневният бизнес трябва да се добавят допълнителни услуги и трябва да се въведат нови правила.

Сигурността и доверието в разгара на пандемия, обаче предполагат радикална реорганизация на работата на всяка единица за настаняване, хотел или къмпинг, както и в инфраструктурата на домакинството на спортни събития с широко участие, е императивно предизвикателство.

В това предизвикателство  Swiss Approval International  http://www.swissapproval.bg  чрез своя международен екип от експерти и учени, предлага на международния пазар отличен инструмент за организиране на хотелски услуги и отговаря със силен стандарт за сертифициране,"B&W Certification - Стандарт за сертификация на гостоприемството".

https://swissapproval.ch/services/hospitality-certification-services/bw-certification-scheme/  Сертификацията B&W CERT, има за цел да гарантира здравето и безопасността на клиентите в сферата на хотелиерството, в това число, да укрепва доверието и увеличава безопасността на клиентите както в самия хотел, така и в неговата организация.

Основните условия, описани от новия B&W CERT модел на Swiss Approval за организация и управление на хотелиерски услуги, наред с други по-специализирани са:

- В създаване на нов оперативен отдел, свързващ традиционните (рецепция, домакинство, ресторант, администрация и др.).

Така нареченият B&W Сервизен Отдел се занимава директно с безопасността на здравето на гостите и посетителите, в съответния туристически обект и работи в две основни направления:

I. Борба със заразни болести и епидемиологично наблюдение (т.н. White Office);

- дейност, състояща се в организиране и прилагане на хигиенни правила, превенция, бдителност и епидемиологично наблюдение, за да се избегне възможно предаване на инфекциозна болест като COVID-19 или да се ограничи предаването й по отношение на посетителите на туристическия обект.

II. Незаразни болести и Първа Помощ това е т.н. Blue Office, който осигурява по-ефективна спешна медицинска помощ и основно първично здравно обслужване за гостите на хотела, в случай на възникване на спешен риск за здравето или живота им или възникване на случаи на първично здравеопазване.

Този нов вид дейности ще бъдат включени за постоянно в ежедневната работа на съответната структурата на гостоприемството.

Това естествено предполага увеличаване на оперативните разходи, но в същото време значително ще повиши чувството за сигурност и благополучие от гостите и посетителите, което от своя страна ще увеличи доверието към съответния хотел и неговите обслужващи структури.

С кои фактори ще е свързано увеличението на разходите на хотела при прилагане на стандарта „B&W CERT“?

- За да бъде ефективен стандарта максималната заетост на хотела не трябва да надвишава 85%. С това ще се обезпечи наличието на нужния минимален брой карантинни стаи.

Максималната заетост може да бъде определена и от местните власти.

- Инвестиране в съоръжения, специфична заетост и обучение на човешките ресурси, свързани с дейността на новия B&W Сервизен Отдел.

- Комбинацията от извън болнична медицинска помощ, спешна помощ, използване на лични предпазни средства, мерки за превенция на инфекциозни заболявания, създава предизвикателство, с което трябва да се работи ефективно, за да се гарантира безопасността на гостите и посетителите.

Тук е важно да се отбележи, че туристическият обект в перспективата на критериите за квалификация и сертифициране на «B&W» не поема отговорности, свързани с медицински услуги и не субсидира ролята на доставчик на медицински грижи, но се стреми да осигури ефективно прилагане на процедурите за здраве и безопасност, за всички свои гости и посетители.

Swiss Approval International от 2012 г. разработи първия стандарт за подпомагане на посетители, които могат да се сблъскат със здравословни проблеми, озаглавен MEDICAL TOURISM FRIENDLY HOTEL - MTFH.

През декември 2014 г. новият международен стандарт HSTAR I за «Blue Office» е разработен специално за сертифициране на здравната безопасност на местата и събитията и е интелектуална собственост на Swiss Approval.

През април 2020 г. Swiss Approval пуска новата версия на стандарта, актуализирана с новите данни относно пандемията COVID-19, свързани за безопасността и здравето на посетителите по въпроси на спешната медицинска помощ и предотвратяване на инфекции.

Стандартът „B&W CERT“ вече е приложен и работи в над 50 хотела в Гърция, а и много други туристически обекти в Европа, с което всички те демонстрират грижа и отговорност към безопасността и здравето не само на гостите на хотела, но и обезпечават сигурността и добруването на техните служителите и партньори.

Няма налично описание.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.