Шестима полицаи отиват на съд за събиране на такса ”спокойствие” в София

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/shestima-policai-otivat-na-sad-za-sabirane-na-taksa-spokoystvie-v-sofiya/5238 SvobodnoSlovo.eu
Шестима полицаи отиват на съд за събиране на такса ”спокойствие” в София

Специализираната прокуратура предаде на съд шестима полицейски служители, обвинени за участие в организирана престъпна група за искане и получаване на подкупи.

Групата е действала от началото на 2017 г. до 23 януари 2019 г. на територията на София. Тя е била ръководена от инспектор в Четвърто РУ на СДВР, в нея участвали четирима служители от същото управление и служител от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“.

Шестимата обвинени са предадени на съд за това, че искали подкуп от управители на търговски обекти в София, за да не бъдат извършвани проверки в обектите им.

Търговците плащали ежемесечна такса „спокойствие“. Полицейските служители предупреждавали работниците в търговските обекти и за предстоящи проверки по линия на търговията с фалшиви стоки и укриване на данъци.

Максималното наказание, което могат да получат, ако бъдат признати за виновни, е „лишаване от свобода“ от 5 до 15 години.

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.