Стефан Янев: Ние не овладяваме нищо, ние освобождаваме от зависимости

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/stefan-yanev-nie-ne-ovladyavame-nishto-nie-osvobozhdavame-ot-zavisimosti/9398 SvobodnoSlovo.eu
Стефан Янев: Ние не овладяваме нищо, ние освобождаваме от зависимости

Дори да не сме убедени в настоящите смени, трябва да започнем отнякъде. Имаше един такъв тип говорене, че "ние овладяваме държавата". Пак се връщам към темата за корупцията. Ние не овладяваме нищо. Ако е имало такова нещо, то сега бих употребил думата "освобождаване" от тип зависимости, които е имали преди. Това заяви пред бТВ служебният премиер Стефан Янев.

Когато се срещнах с Херо Мустафа, ние коментирахме проблемите, свързани със закона. Тя изрази надежда, че нейното правителство ще предостави помощ в защита на България, коментира още той наложените санкции от страна на финансовото министерство на САЩ.

Вярвам в професионализма и в добрите намерения на господин Рашков. Който и по веригата да има право да проверява, няма право да каже какво е чул и видял по закон, обяви още Янев, като уточни, че истината за подслушванията може да бъде чута само на закрито заседание в Народното събрание. Няма как да се случи да бъде предоставена информация за подслушването. Имам усещането, че съм бил подслушван, сподели още служебният министър-председател, като отказа да назове конкретни доказателства.

eurocom.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.