Търси се... МВР

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/tarsi-se-mvr/21992 SvobodnoSlovo.eu
Търси се... МВР

На хоризонта се задава нов опит за реформа на МВР. След напъните на Румяна Бъчварова още в началото на третия мандат на Борисов вътрешният министър Валентин Радев обяви, че ще променя системата, но след цялостен функционален анализ. Такъв не е ясно дали има. Има обаче две действия в посока подготовка на радикалната реформа на МВР. Едното е доклад на преподаватели от УНСС, който се оказа служебна тайна. И поради тази причина е неизвестно какво препоръчва. Второто е доклад на Световната банка, в който се казва, че България не се нуждае от повече полицаи и броят на областните дирекции на МВР трябва да се намали. Съмнително е, че голата аритметика ще победи престъпността в села и градове.

На този фон министерството с над милиард бюджет пристъпи към оперативно-издирвателска дейност. Обяви, че търси реформатор. "За реинженеринг". След като вътрешният министър набира пожарникари с призиви във фейсбук, защо стълбът на държавността да не търси някой друг да му каже как да си върши работата.

Дали идеята на ГЕРБ за полицай във всяко населено място ще излезе от мода? От банката на Кристалина Георгиева препоръчват администрацията да се пренасочи "на терен". А ГЕРБ се нуждаят от нея за следващи и по-следващи избори. Колизията, наречена реформа, ще е голяма. Търсенето на външни хора, които да кажат как да изглежда МВР отвътре, показва тотална безпомощност на политическото ръководство и липса на понятие от системата. Позор! За любимото министерство на Борисов. И на Цветанов.

Сега чакаме коя "наша" фирма ще вземе пари за това, за което плащаме заплати на "професионалистите" в МВР. Как да се даде пореден милион, без да усети народът, че го лъжат вече две десетилетия. Щом в МВР не са наясно как да си вършат работата, защо да очакваме някой отвън да ги реинженерне и резултатът да е положителен? По-добре да си потърсим ново МВР.

Ина Михайлова

Резултат с изображение за МВР

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.