Татяна Дончева: В предложените персони за министри в правителството няма капацитет

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/tatyana-doncheva-v-predlozhenite-personi-za-ministri-v-pravitelstvoto-nyama-kapacitet/8477 SvobodnoSlovo.eu
Татяна Дончева: В предложените персони за министри в правителството няма капацитет

Това правителство с тези персони няма хора, които имат капацитет Кандидатката за социален министър само поназнайва за сферата си. Когато тикате за вътрешен министър почетен консул на офшорна зона, то той Барбадос ли ще представя или за националните интереси ще отговаря. След като е обществено неприемливо, да го представиш за вицепремиер е наглост и нахалство. Това заяви Татяна Дончева.

,

По думите ѝ хората в кабинета имат не просто значение, а ключово значение, защото кадри за политика в България няма.

Съдбата ни постави тежка задача, много тежка в момент като сегашния. Не мисля, че вината за този момент трябва да се стоварва върху президента Радев, даже по опорни точки. Смятам, че това, което се случва днес, е плод на последните 20 години на България, в които чалгизирането, профанизирането и простащината станаха норма на поведение и някак това да не даде плодове, каза още  Дончева пред БНТ..

В последното съчинение , което ни изпрати Тошко Йорданов, се казва, че сме съгласили и всичко било засегнато. Има думички, които заменят други важни думички. Те сочат намерения, когато са изписани глупости, обясни тя.

Няма кой да повярва в честна компания. Не може да накарате Слави да стане политически лидер. Отнасям се с уважение към вота на избирателите. Но не мога да нося отговорност за безумни решения на хора, които не знаят за какво става дума, защото ще съм грешница пред себе си, посочи тя.

Съгласна съм само с това, че правителство трябва да ни даде шанс до следващата пролет, допълни депутатката.

Не очаквайте, че групата ни ще гласува разделно. Мисля, че така ще гласува и "Демократична България". Ще ни води здравият разум.

Служебното правителство направи първите сериозни крачки за демонтиране на модела на ГЕРБ. И тази линия трябва да бъде продължена. И когато идва премиер, който казва ,че ще прави компромиси, означава, че няма да следва курса, категорична бе лидерът на "Движение 21".

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.