The Economist: Скандал с апартамент спъва управляващите в България

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/the-economist-skandal-s-apartament-spava-upravlyavashtite-v-balgariya/19564 SvobodnoSlovo.eu
The Economist: Скандал с апартамент спъва управляващите в България

Почти два месеца след началото на така наречения ”Апартгейт”, изданието The Economist публикува статия, фокусирана върху скандал с апартамент, свързан с управляващите в България. Описани са детайли от сградата ”Летера” и имотната сделка с апартамента на Цветан Цветанов в нея. Изрично се посочва, че той е подал оставка от НС, но ръководи предизборния щаб на управляващата партия.

„Популярността на управляващата партия ГЕРБ е пострадала в резултат на скандала", отбелязва The Economist. Ето какво пише още в текста, преводът е на Фрог нюз.

Малцина, минаващи покрай Летера, нова луксозна жилищна сграда в София, могат да прочетат текстовете, изписани на фасадата й. Те са изписани на глаголицата, която е средновековна църковна писменост. Това е част от естетиката на сградата, което я прави един вид религиозно-националистичен елитаризъм. Рекламният клип на уебсайта за сградата е символична почит към ранното славянско християнство, в който участват монаси с качулки в мъглата. Над входа на сградата е 91-ият псалом, който предлага защита на праведните от враговете им и гласи: „Който обитава в тайното място на Всевишния, пребъдва в сянката на Всемогъщия.”

.

https://frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.