Тошко Йорданов поиска от СЕМ документите за стажа и дипломите на Кошлуков

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/toshko-yordanov-poiska-ot-sem-dokumentite-za-stazha-i-diplomite-na-koshlukov/5429 SvobodnoSlovo.eu
Тошко Йорданов поиска от СЕМ документите за стажа и дипломите на Кошлуков

Съветът за електронни медии да изпрати всички документи, които доказват трудовия стаж и образованието на генералния директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков. Това е поискал председателят на парламентарната комисия по културата и медиите Тошко Йорданов, казаха за БНР от медийния регулатор. В отговор от СЕМ са изпратили копия от трудовата книжка и дипломата на Кошлуков.

,

На заседание на парламентарната комисия по културата и медиите на 19 януари председателят ѝ Тошко Йорданов се обяви за проверка на процедурата по избора на Емил Кошлуков за генерален директор на БНТ. „Изпитвам сериозни съмнения относно компетентността на сегашния генерален директор по принцип и дали отговаря на изискванията да заема този висок пост и мисля да проверим тази работа и ако има нарушения, той трябва да бъде предсрочно освободен“, заяви Йорданов.

Емил Кошлуков отговори в ефира на БНТ: „Ако ги интересува дипломата, могат да я проверят, тя е там и депозирана. Не знам дали ще я прочетат, защото е на Калифорнийски университет и е на английски, но нека да я видят. Сега вече могат да проверят и втората ми – по египтология“.

От СЕМ припомниха, че мандатът на Кошлуков изтича на пети юли и затова след три месеца предстои да бъде обявена процедура по избор на нов генерален директор на обществената телевизия.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.