Ужасяващи условия за изолираните в Пекин

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/uzhasyavashti-usloviya-za-izoliranite-v-pekin/5354 SvobodnoSlovo.eu
Ужасяващи условия за изолираните в Пекин

От ужасяващи условия се оплакват всички спортисти, които са изолирани от останалите заради положителни проби за коронавирус. Те са откарани в т. нар. карантинни хотели, които са недостъпни за останалите, включително и за представители на делегациите на отделните държави.

“Плача по цял ден”, сподели в социалните мрежи руската биатлонистка Валерия Васнецова, която е една от тези, които са с положителен тест, и пусна снимка с това, което я хранят.

“Това е за закуска, обед и вечеря вече 5 дни. Ям трите макарона, защото другото просто не става”, написа тя в социалните мрежи.

“Отслабнала съм ужасно, вече ми стърчат костите. Друго ядене не дават, резултати от тестове не казват. Цял ден спя, защото нямам сила да стана от кревата. Днес обаче изядох и месото, защото просто умирах от глад”, допълни тя.

“Боли ме коремът, пожълтяла съм, имам огромни черни кръгове под очите. Искам всичко да приключи. Просто се уморих вече от всичко”, допълва тя.

Поведението на Васнецова обаче предизвика остра реакция от страна на легендата в спорта Александър Тихонов.

"“Заради такива жалби бих ѝ отрязал езика. През 80-а година в САЩ живеехме като в затвор и никой не гъкна! А сега си стои и със сополите си предизвиква вълнения в колектива. Тези неща трябва да остават вътре в отбора, а не да се пускат в интернет! Сега заради нея ще падне настроението на всички”, заяви 4-кратният олимпийски шампион.

Стигна се и до невероятен скандал с белгийската скелетонистка Ким Мейлеманс заради условията на живот, както и преместването от един изолационен хотел в друг.

Мейлеманс получила официално разрешение да напусне карантината си, след като дала три отрицателни PCR теста, както са техните изисквания.

И вместо в олимпийското село 25-годишната Ким се оказва в друг карантинен хотел. След като се оплака в социалните мрежи, тя бе извадена и от него все пак в селото, но в Жандзуку, а не в Янкин, където са останалите състезателки в нейния спорт. Това означава 2 часа път в едната посока. Отнасят се към нея като човек в близък контакт със заразен. Това означава да е затворена в стаята и да тренира сама на улея, след като бъде дезинфекцирана изцяло. Трябва да дава и тестове сутрин и вечер.

“Напълно разбираме реакцията на Ким”, заяви шефът на мисията на белгийците Олав Спал. “Искаме тя да влезе в Янкин колкото се може по-бързо”, допълни той.

“Беше ужасно. Изведоха ме с линейка и тръгнахме към селото. В един момент обаче го подминахме и тръгнахме по някаква магистрала. Вече не издържам”, сподели белгийката през сълзи.

В крайна сметка тя бе преместена при останалите състезатели. Женският скелетон стартира на 11 февруари и все още има време да се подготви."

Георги Банов

https://www.24chasa.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.