Владо Береану: Кьовеши знае за корупцията в България, за това сме гласували срещу нея

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/vlado-bereanu-kyoveshi-znae-za-korupciyata-v-balgariya-za-tova-sme-glasuvali-sreshtu-neya/20237 SvobodnoSlovo.eu
Владо Береану: Кьовеши знае за корупцията в България, за това сме гласували срещу нея

„Лаура Кьовеши е единственият кандидат за европейски прокурор, който е наясно с корупцията в Румъния и България. Това е причината ние да гласуваме срещу нейната кандидатура”, коментира в предаването „Позиция” на Радио Варна журналистът Владо Береану. Според него, румънският кандидат има сериозни шансове да бъде избран. Процедурата е дълга, тя продължава на 26 февруари с изслушване в две комисии на Европейския парламент.

Береану подчерта, че Румъния не само не е подкрепила Кьовеши, но представители на страната са доносничели срещу нея в различни европейски институции.

Новината, че съдебните власти в Румъния започват разследване на заместник-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс и други еврочиновници, журналистът определи като "нещо нечувано".

http://bnr.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.