Владо Береану: Вчера нашия премиер Борисов създаде международен скандал от простотия

https://svobodnoslovo.eu/nachalna-gore/vlado-bereanu-vchera-nashiya-premier-borisov-sazdade-mezhdunaroden-skandal-ot-prostotiya/19173 SvobodnoSlovo.eu
Владо Береану: Вчера нашия премиер Борисов създаде международен скандал от простотия

Вчера нашия премиер Борисов създаде международен скандал от простотия. Той покани кандидатът за шеф на Еврокомисията, Тимерманс, в българското представителство на преговорите и записа и излъчи "на живо" разговорите във "Фейсбук" /само джипката липсва/. Борисов се обръщаше свойски на "ти" към холандеца, което холандеца не разбра, понеже разговорът минаваше през преводач. На английски "you" е дума и за "ти" и за "вие". Естествено е, когато водиш разговори с някого да попиташ дали да ги записваш, а още повече да ги излъчваш във "фейсбук". В момента когато Тимерманс разбра какво прави нашия вожд му каза деликатно да престане. До обяд Борисов и придружаващата го свита разбраха, че вършат голям гаф и наредиха на централните ни медии да не излъчват очевидната тъпотия. Нова, БТВ и БНТ не излъчиха и кадър от злощастните разговори и бегло споменаха за тях, въпреки че тази глупост е злато за всеки нормален журналист.

Днес всички международни новинарски агенции коментират случая. В Румъния действията на Борисов са топ новина. Важното е да влезеш в новините....

Borisov negociază cu Timmermans pentru preşedinţia CE şi, spre nemulţumirea acestuia, transmite discuţia live pe Facebook.

Снимка на Vladimir Bereanu.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.